Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Movianto se ocupă de logistica noilor vaccinuri în Olanda

Compania este membră a asociației olandeze de transport și logistică TLN și, datorită implicării în logistica vaccinurilor anti-Covid-19, are parte, așa cum declară managerul Michiel Heller, de o experiență unică. Alegerea Movianto s-a făcut deoarece aceasta avea o colaborare tradițională cu RIVM (Institutul Național pentru Sănătate Publică și Mediu din Olanda), ocupându-se de nouă ani de logistica vaccinului anti-gripal, iar performanța sa este foarte ridicată, de 100%. De-a lungul timpului firma și-a dezvoltat infrastructura și sistemul de comunicare cu RIVM și și-a perfecționat procesele logistice, iar angajații Movianto și RIVM se cunosc și colaborează foarte bine, ceea ce economisește timp. Și, cum în cazul logisticii pentru noul vaccin totul trebuia pus la punct foarte repede, această colaborare care merge atât de bine a fost un atu important pentru Movianto.

Managerul companiei recunoaște că încă de la începutul pandemiei și-a dat seama că s-ar putea ocupa de logistica unui eventual vaccin, când acesta ar fi fost disponibil, deoarece în depozitul firmei se aflau oricum numeroase medicamente speciale, de natură să salveze vieți, „deci pentru nou nu e un joc nou. În fiecare zi ne confruntăm cu circumstanțe excepționale și suntem o verigă importantă care uneori realmente salvează vieți. Deci credeam că suntem pregătiți și pentru actuala pandemie, singura provocare fiind cadrul de timp în care urmează să facem asta.“ Movianto are în depozitele sale toate gamele de temperatură necesare pentru noile operații: camere cu 2-8 grade Celsius pentru siringi, ace și lichidele care trebuie adăugate, camere cu -20 de grade Celsius unde stau și vaccinurile și camere cu -80 de grade Celsius pentru vaccinul Pfizer. Acestea existau deja pentru alți clienți și doar au mai fost cumpărate câteva congelatoare de 1.000 l, cu interior special amenajat astfel încât să se potrivească tăvile Pfizer.

Movianto este singura companie din Olanda care se ocupă de logistica vaccinurilor corona și pentru asta a trebuit să demonstreze că respectă numeroase legi și reglementări, mai ales GDP și GMP, un sistem special de calitate pentru sănătate. De exemplul congelatoarele trebuie să se ridice la anumite standarde și a mai fost nevoie de o mapare a temperaturii, ca parte a procesului de validare, în care s-a măsurat cu diverși senzori dacă temperatura este constantă.

Firma a primit în septembrie solicitarea din partea RIVM și a format imediat un grup care să se ocupe doar de acest proiect, astfel încât sarcina să fie realizată în cel mai scurt timp. Una dintre dificultăți a fost aceea că multă vreme nu au fost disponibile informații, deci a trebuit să pregătească mai multe scenarii diferite.

Nu doar calitatea mărfii în timpul transportului și depozitării este garantată, ci și siguranța ei, prin colaborarea cu o firmă renumită de pază.

Movianto se ocupă singură și de transport, având circa 130 de autobuze, camioane și combinații de remorci, toate cu două zone de temperatură, dintre care unele pot îngheța până la -20 de grade Celșius. Deci nu trebuie schimbat nimic din flotă, deoarece și vaccinul Pfizer poate fi folosit timp de cinci zile dacă iese din congelatorul unde este ținut la -80 de grade Celsius. Vaccinurile vor fi primite de la RIVM și transportate spre cele 25 de regiuni care au fiecare punctul lor de vaccinare. Pentru început sunt trei astfel de puncte, pe urmă vor fi 11 și în final vor fi funcționale toate cele 25.

Deși mulți ochi sunt ațintiți asupra companiei sale, Michiel Heller nu se simte intimidat, declarând că nimic nu poate merge rău câtă vreme își face treaba cu grijă.

Compania se ocupă și de kituri de testare, pe care le distribuie în toată lumea, deci de câteva luni lucrează la foc continuu.

Articole similare

Ad