Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Franța precizează modul în care vor fi aplicate autocolantele de semnalizare a unghiului mort

De la începutul anului, vehiculele de peste 3,5 t care trec prin Franța și intră în zonele urbane trebuie să aplice autocolante pe caroserie pentru a indica punctele lipsite de vizibilitate. Normele de implementare, publicate în Jurnalul Oficial al Franței în 6 ianuarie, arată că cei care accesează zonele urbane sunt obligați să pună pe vehicul – prin lipire, nituire sau altă metodă de fixare – sau chiar să picteze pe el, semne de avertizare specifice. Autovehiculele și vehiculele tractate trebuie să le poziționeze în partea din spate a vehiculului, în dreapta planului longitudinal median și la o înălțime cuprinsă între 0,90 și 1,50 metri de la sol, în timp ce pe semiremorci acestea trebuie plasate în stânga și în dreapta, în primul metru din spatele pivotului vehiculului și la o înălțime cuprinsă între 0,90 și 1,50 metri de la sol. Același lucru este valabil și pentru remorci, dar semnele trebuie să fie fixate în primul metru al părții frontale a caroseriei vehiculului.

Semnele trebuie să fie vizibile în toate circumstanțele, fără a obstrucționa vizibilitatea plăcilor de reglementare și a inscripțiilor vehiculului. Autovehiculele și vehiculele tractate, pentru care este tehnic imposibil să se respecte cerința de gardă la sol, sunt echipate cu indicatoare plasate la o înălțime cât mai apropiată de cea indicată mai sus și în limita de 2,10 metri.

Autovehiculele și vehiculele tractate pentru care există o imposibilitate tehnică fac excepție, în sensul că sunt doar parțial exceptate. Acesta este cazul, în special, al transportoarelor pentru containere, al tractoarelor pentru semiremorci, al cisternelor, al vehiculelor cu platformă, al cărucioarelor, pentru care autocolantul trebuie plasat în spate într-o poziție compatibilă cu caracteristicile lor tehnice.

Referitor la sancțiuni, agenții de control vor închide ochii timp de 12 luni la vehiculele care, până la 31 martie 2021, au fost echipate pe lateral și în spate cu un dispozitiv destinat să semnalizeze prezența punctelor moarte. Apoi, după această perioadă, se vor aplica penalități, ca tuturor, între 90 și 750 de euro.

Articole similare

Ad