Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Transportatori români și polonezi amendați cu 500 de euro per camion pentru parcare ilegală

Poliția germană din North Hesse a inițiat proceduri de contravenție împotriva proprietarilor a 80 de camioane din România și Polonia care la începutul anului au transformat parcarea publică Kassel-Ost într-una proprie. Specialiștii în drept rutier spun că amenzile pot ajunge la 500 de euro pentru fiecare camion.

Totul a început la finalul anului trecut, când cei doi transportatori, unul din România și celălalt din Polonia, au blocat aproape jumătate din cele 181 de locuri de parcare pentru camioane aflate în benzinăria Kassel-Ost de pe A7 cu 20, respectiv 60 de camioane. Potrivit presei germane, în prezent doar 13 camioane își așteaptă șoferii, restul plecând deja în cursă. „Această blocadă pe o perioadă mai lungă de timp a însemnat că alți șoferi de camioane, care au muncit la începutul lunii ianuarie și care trebuiau să se odihnească nu au avut suficiente locuri de parcare”, a spus purtătorul de cuvânt al poliției locale. Potrivit acestuia, colegii de la poliția rutieră de autostradă au notat plăcuțele de înmatriculare ale camioanelor poloneze și românești și au inițiat proceduri administrative contravenționale în 80 de cazuri.

„În opinia mea, aceasta este o utilizare neautorizată și, prin urmare, taxabilă, precum și o utilizare ilegală în conformitate cu secțiunea 8 alineatul 1 din Fernstraßengesetz (FStrG) împreună cu Secțiunea 23 Alineatul nr. 1 FStrG “, explică prof. Dr. Jur. Dieter Müller, profesor de drept rutier cu drept penal de circulație la Universitatea Poliției din Saxon săsești din Rothenburg / Lusatia Superioară. Conform prof. Müller, se poate aplica o amendă de 500 de euro pentru fiecare vehicul în conformitate cu articolul 23 alineatul (2) FStrG.

Se verifică tahograful

Notificările emise de polițiști se îndreaptă acum către nou-înființată companie Autobahn, deținută de Guvernul Federal, care a fost, de asemenea, responsabilă cu planificarea, construcția și funcționarea spațiilor de parcare în incintele Tank & Rast încă de la 1 ianuarie. La următoarea inspecție a camioanelor care va fi efectuată pe A7, poliția de autostradă a anunțat că va verifica fiecare remorcă prezentă în parcarea din Kassel folosind plăcuțele de înmatriculare notate pentru a vedea dacă șoferii au respectat în totalitate prevederile din Regulamentul 561/2006 privind odihna și perioadele de condus și dacă informațiile au fost adăugate corespunzător în tahografele digitale.

Articole similare

Ad