Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Brexit: Costuri suplimentare privind securitatea transportului aerian

Legislația UE nu mai recunoaște standardul de siguranță a mărfurilor privind transporturile din Marea Britanie, astfel că toate expedițiile din Regatul Unit care includ serviciul de Transport Rutier de Marfă Aeriană (RFS) al Lufthansa vor fi taxate cu 0,17 eurocenți/kg sau minimum 17,25 lire sterline.

În aceleași condiții, operatorul Air France-KLM-Martinair Cargo a confirmat că nu va transfera aceste costuri ce țin de securitatea mărfurilor către clienții săi. „În conformitate cu noile cerințe aduse industriei prin Brexit, vom continua să efectuăm controale de integritate a mărfurilor la punctele noastre de acceptare din Marea Britanie. Screening-ul va fi finalizat în hub-urile noastre europene în conformitate cu standardele aviatice UE în vigoare. Nu vom implementa o taxă suplimentară de securitate în această etapă“, a declarat un purtător de cuvânt al Air France-KLM-Martinair Cargo, potrivit Loadstar.

Pe de altă parte, Lufthansa și-a informat clienții că serviciile de transport RFS care pleacă din Marea Britanie vor fi taxate cu 0,17 eurocenți/kg sau un tarif minimum de 17,25 lire sterline. „Suntem obligați din punct de vedere legal să respectăm această nouă hotărâre”, a afirmat un purtător de cuvânt al companiei. Este posibil ca transporturile aeriene de marfă care ajung din Marea Britanie către Europa pe un segment de transport rutier să nu mai fie acceptate ca fiind „sigure“ și, prin urmare, marfa va trebui să fie scanată din nou înainte de transbordarea în avion. Între Irlanda și UK sunt condiții separate și asemenea transporturi sunt acceptate.

Articole similare

Ad