Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

FIA ETRC ia atitudine împotriva unor comentarii sexiste și rasiste

FIA ETRC condamnă comentariile rasiste și sexiste făcute de un șofer și de un mecanic al unei echipe participante la raliul Dakar 2021 la adresa pilotului de camioane Aliyyah Koloc și a sorei ei Yasmeen, și declară ferm că un astfel de comportament și aceste comentarii nu își au locul nici în sporturile cu motor, nici în societate, și nu pot fi tolerate.

FIA ETRC se declară mândră că are pe liste numeroase femei, atât în echipele care concurează la raliuri, cât și în industria sporturilor cu motor în general, ceea ce reflectă spiritul său, acela de a fi o mare familie indiferent de genul, rasa, etnia sau rolul fiecăruia dintre cei implicați în domeniu și de a crește egalitatea de șanse, susținând cât se poate de mult femeile.

Aliyyah Koloc are doar 16 ani, este cea mai tânără competitoare din toate timpurile în FIA ETRC și a avut un debut impresionant în 2020, în prima ei întrecere majoră. Alături de echipa Buggyra Zero Mileage Racing, ea a scris istorie când a doborât două recorduri mondiale de viteză pe 500 m, atât în pornire din viteză, cât și de pe loc.

Articole similare

Ad