Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Asociațiile spaniole de transport vor să-și vaccineze șoferii: sunt în prima linie în lupta cu virusul

Asociația pentru transportul rutier de mărfuri CETM-Madrid solicită autorităților madrilene să considere transportatorii și șoferii profesioniști drept personal prioritar care urmează să fie vaccinat în prima etapă, imediat după rezidenți și personalul sanitar.

Organizația transportatorilor madrileni consideră că lucrătorii din transporturi au fost supuși unui risc crescut de infectare încă de la începutul pandemiei. Un alt argument este acela că sectorul este considerat a fi unul esențial în toate această perioadă și că fără el ar fi fost imposibil ca economia să funcționeze. Astfel, CETM-Madrid solicită autorităților orașului ca sectorul transportului rutier de mărfuri să fie considerat o prioritate în protocolului de vaccinare al administrației publice și astfel lucrătorii din domeniu să fie vaccinați în prima etapă.

Dacă Comunitatea Madrid descrie vaccinarea împotriva COVID-19 ca „singura alternativă pentru depășirea pe termen scurt și mediu a pandemiei care evoluează în țara noastră din martie 2020”, CETM-Madrid îi îndeamnă pe liderii Comunității Autonome din Madrid să ia în considerare necesitatea muncii transportatorilor și riscul ridicat la care se expun aceștia și astfel ca ei să fie pe lista categoriile aflate în prima rundă de vaccinare.

Articole similare

Ad