Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Polonia, Germania şi Italia au cele mai mari flote de camioane

Polonia este statul membru UE cu cele mai multe camioane înmatriculate, respectiv aproape 1,2 milioane de unităţi, potrivit statisticii Asociaţiei Producătorilor Europeni de Autovehicule (ACEA). Germania are a doua cea mai mare flotă din Europa, cu 1.010.742 de camioane, iar Italia este pe locul al treilea, cu 946.393 de vehicule.

Cele mai noi camioane sunt în Austria, cu o vârstă medie de 6,4 ani, în timp ce Grecia are cea mai „bătrână” flotă de transport, vârsta medie a vehiculelor fiind de peste 21 de ani.

În ceea ce priveşte vehiculele comerciale uşoare, flota aflată în exploatare la nivel european depăşeşte 28 de milioane de unităţi, cele mai multe – respectiv 6 milioane – fiind înmatriculate în Franţa. Vârsta medie a utilitarelor este de 11,6 ani. Spania, una dintre principalele 4 pieţe ale Uniunii, are şi cele mai vechi maşini de distribuţie, cu o vârstă medie de 13 ani, urmată îndeaproape de Italia, cu 12,6 ani.

Utilitarele diesel sunt dominante în toate ţările, cu excepţia Greciei. Aproximativ 90% dintre vehiculele comerciale uşoare din UE sunt diesel şi doar 0,3% au propulsie electrică, se mai arată în raportul ACEA.

Articole similare

Ad