Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Șofer angajat la un transportator român, locuiește de 4 luni în camion

Un șofer angajat la o compania de transport din România a fost descoperit de poliția germană pe A9, lângă Berg, că lucra de patru luni între Austria și Germania, timp în care a dormit numai în cabină și nu a efectuat nici o întoarcere acasă. Controlul se îndreaptă acum spre angajator.

Șoferul, în vârstă de 39 de ani, este de naționalitate turcă și a fost oprit de poliție pentru că rula cu 31 km/h peste limita de viteză pe așa numitul „Saaleabstieg”, o porțiune dificilă de autostradă. În cadrul controlului, pe lângă abaterea de viteză, agenții au descoperit nereguli mai grave, scrie site-ul televiziunii TVOberfranken. Se pare că șoferul este angajat al unei companii de transport românești, iar la momentul controlului efectua curse între Germania și Austria de la mijlocul lunii septembrie. În toată această perioadă, tânărul nu a efectuat niciuna dintre pauzele săptămânale normale în afara cabinei și nici nu s-a întors în țara de rezidență sau la sediul angajatorului. În plus, șoferul ar fi declarat că urma să conducă în aceleași condiții încă patru luni. Cercetările se îndreaptă acum către transportatorul român.

Incidentul nu este primul din zona Berg, de la începutul lunii decembrie 2020 fiind raportate patru situații similare pe A9, trei în Berg și una în zona Bayreuth.

Articole similare

Ad