Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

MAN salută inițiativa guvernului german de a sprijini înnoirea flotelor de camioane

CEO-ul MAN Truck & Bus, Andreas Tostmann, este de părere că aceasta va aduce în primul rând beneficii pentru mediu și climă, prin faptul că modelele mai noi vor reduce semnificativ emisiile de CO2 și de NOx (un Euro 6 din generația actuală, de exemplu, produce cu circa 80% mai puține emisii de NOx decât un Euro 5), dar va crește și siguranța în trafic datorită sistemelor de asistență introduse în ultimii ani pe vehiculele grele și va aduce beneficii pentru economie, câtă vreme în prezent producătorii de vehicule comerciale și furnizorii de componente se luptă cu scăderea cererii din cauza crizei sanitare, deci orice stimulent pentru achiziții noi este de folos.

MAN se mândrește, de la lansarea noii sale generații de camioane, cu un portofoliu modern pentru aproape toate aplicațiile de transport. Noul TGX, de exemplu, are un consum de carburant, deci și emisii de CO2, cu până la 8,2% mai mic decât al predecesorului său, așa cum a confirmat un test TÜV Süd.

Reamintim că Germania va subvenționa cu până la 15.000 de euro firmele care achiziționează un camion nou ce respectă standardele Euro 6 și casează în același timp unul Euro 3, 4 sau 5. În plus, se acordă 5.000 de euro pentru cumpărarea de tehnologie inteligentă pentru semiremorci, cum ar fi sistemul de măsurare a presiunii din pneuri, controlul digital al semiremorcilor, aerodinamica îmbunătățită etc.

Articole similare

Ad