Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Cu ce noutăți vine Mercedes-Benz Vans în 2021

„Vanlife“ este cel mai nou concept pe piața van-urilor și se referă la trendul în plină expansiune pentru pasionații de campere. În Germania, de exemplu, cu 80.000 de unități înmatriculările de vehicule destinate activităților recreative au atins un nou maxim în 2020, conform Asociației germane a industriei de caravane (CIVD). În acest context, Mercedes-Benz Vans prezintă cum ar arăta 2021 din punct de vedere al noutăților.

Marco Polo

Noile Marco Polo în variantele Camper, Horizon și Activity, echipate c un acoperiș tip pop-up și o combinație de scaune care se transformă în paturi, vor fi disponibilă la cerere cu echipamente noi începând cu primăvara anului 2021 :

  • Marco Polo HORIZON și ACTIVITY disponibile în premieră cu o priză externă de 230 volți;
  • Protecția șoferului URBAN GUARD disponibilă în toate variantele de model: URBAN GUARD avertizează acustic și vizual atunci când este detectată o spargere sau furt. În caz de furt, vehiculul furat poate fi urmărit și localizat folosind Mercedes Me Connect;
  • Asistență în punctul mort (Blind Spot Assist), îmbunătățită cu alertă de trafic transversal atunci când vehiculul se află în marșarier.

Vito și Clasa V

Pe lângă propria familie de camionete Marco Polo, Mercedes-Benz Vans lucrează îndeaproape cu producătorii de autovehicule și oferă van-uri pentru a fi recarosate.

„Vanlife este popular în întreaga lume. Tendința se îndreaptă din ce în ce mai mult spre vehicule comerciale ușoare, care sunt versatile. Vom răspunde acestei cereri, nu numai cu familia noastră Marco Polo, ci din ce în ce mai mult cu van-uri. Aici vehiculele noastre Vito și Clasa V joacă un rol deosebit de important datorită dimensiunilor compacte“, spune Klaus Rehkugler.

În 2021, Pössl, un producător de autovehicule din Bavaria Superioară, specializat în conversia de autoutilitare, va lansa pe piața din Europa două noi vehicule bazate pe Mercedes-Benz V-Class și Vito: Campstar și Vanstar.

Sprinter

De la lansarea pe piață a celei de-a treia generații Sprinter, autoutilitara Mercedes-Benz Vans a parcurs un drum special pe urmele succesului în industria autovehiculelor. Subiectul central a fost lansarea noii generații a motorului OM 654, același regăsit în portofoliul de autoturisme. OM 654 este puternic și, în același timp, eficient datorită unei abordări tehnologice integrate. Autoutilitara panel van și șasiu cu tracțiune spate sunt primele variante ale Sprinterului diesel în patru cilindri. În plus, modelul poate fi comandat cu transmisia automata 9G-TRONIC, în timp ce sistemele de siguranță și asistență, printre care Asistență activă la frânare, au fost aduse la cel mai recent nivel tehnologic.

Alte inovații Sprinter în 2021: De acum, Mercedes-Benz extinde serviciile de bază ale Mercedes Me Connect sunt disponibile gratuit pentru Sprinter atunci când șasiul este folosit pentru conversie în alte aplicații.

Mercedes-Benz Citan: premieră mondială în 2021

Mercedes-Benz Vans nu este reprezentată doar în segmentul de utilitare de dimensiuni medii și mari, ci și în segmentul de dimensiuni mici. Astfel, în a doua jumătate a anului, compania va prezenta succesorul Citan într-o dezvoltare cu totul nouă.  Vehiculul va avea ADN-ul tipic mărcii, în termeni de design distinctiv, siguranță și conectivitate. Dimensiunile externe compacte, combinate cu o cantitate generoasă de spațiu în interior, deschid, de asemenea, o gamă variată de posibilități pentru noua autoutilitară mică. Ușile glisante cu deschidere largă atât pe partea stângă, cât și pe partea dreaptă a vehiculului și un prag de încărcare coborât permit accesul confortabil la interior și încărcarea ușoară a vehiculului.

Articole similare

Ad