Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Prelungirea valabilităţii documentelor emise de ARR se aplică doar pe teritoriul ţării

Conform legii 55/2020 privind prevenirea răspândirii virusului, documentele care au termenul de valabilitate depăşit rămân valabile pe toată perioada stării de urgenţă sau alertă plus 90 de zile după. Este şi cazul licenţelor, autorizaţiilor şi certificatelor de competenţă profesională eliberate de către Autoritatea Rutieră Română (ARR) firmelor de transport şi respectiv şoferilor. Chiar şi aşa, majoritatea persoanelor fizice şi a companiilor şi-au înnoit toate documentele la timp, a declarat Mihai Alecu, directorul general ARR, într-un interviu acordat revistei Tranzit.

Oricum, doar certificatele de formare profesională au fost prelungite la nivel internaţional pentru o perioadă de 7 luni, prevederea aplicându-se certificatelor care au expirat nu mai târziu de 31 august 2020. În rest, pentru transportul în afara graniţelor ţării, toate documentele trebuiau preschimbate, întrucât legea 55/2020 se aplică doar la transportul naţional.

„În cazul în care Comisia Europeană va decide o nouă prelungire a anumitor documente eliberate de autorităţile naţionale ale statelor membre – aşa cum se vehiculează – acest lucru va fi util, în special în ţările care au avut dificultăţi majore în ceea ce priveşte reînnoirea certificatelor, din cauză că nu au putut să organizeze cursurile de formare profesională şi examinările aferente. Din fericire, noi am reuşit să desfăşurăm cu periodicitate sesiunile de examinare pentru conducătorii auto în vederea obţinerii atestatelor profesionale”, a explica directorul general ARR.

Articole similare

Ad