Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

CJ Maramureş face primul pas spre dezvoltarea unor parcuri industriale, ştiinţifice şi tehnologice

Dezvoltarea economică a judeţului Maramureş este strâns legată de înfiinţarea parcurilor industriale, afirmă Ionel Bogdan, preşedintele CJ , în contextul în care, l-a nivel local, a fost votat proiectul de hotărâre privind înfiinţarea Societăţii Comerciale Parcuri Industriale Maramureş SA, cu un buget de 5.000.000 lei ca aport la capitalul social. „Am făcut primul pas pentru dezvoltarea economică a judeţului. Noua societate va gestiona tot ce ţine de implementarea acestui obiectiv. Am discutat cu potenţiali investitori şi cu administraţiile publice locale care deţin terenuri pretabile pentru dezvoltarea de parcuri industriale şi urmează să definitivăm parteneriatele cu unităţile administrativ teritoriale. Am identificat deja terenuri pe raza municipiului Baia Mare, dar şi la Recea, Dumbrăviţa, Groşi, Şomcuta, Fărcaşa, Sighetu Marmaţiei şi Târgu Lăpuş”, a precizat Ionel Bogdan, citat de Agerpres.

Pentru încurajarea investiţiilor, CJ are în vedere ca în fiecare regiune geografică a Maramureşului să se facă demersuri pentru amenajarea parcurilor industriale, ştiinţifice sau tehnologice. „Pentru realizarea acestui obiectiv avem în vedere accesarea fondurilor europene sau, dacă va fi nevoie, alocarea financiară din bugetul propriu al CJ Maramureş. Fiecare investiţie în parcuri industriale înseamnă o creştere a bugetelor locale, a bugetului judeţului Maramureş, dar, în primul rând, creşterea nivelului de trai şi a bunăstării maramureşenilor”, a spus Ionel Bogdan.

Preşedintele CJ a menţionat că pune accent deosebit şi pe dezvoltarea infrastructurii rutiere. „Proiecte precum centura metropolitană Baia Mare, varianta ocolitoare a municipiului Sighetu Marmaţiei, drumurile expres sau reabilitarea drumurilor judeţene sunt în etape avansate de lucru”, a subliniat acesta.

Articole similare

Ad