Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Elveția: Gebrüder Weiss testează primul său camion cu hidrogen

Gebrüder Weiss a adăugat primul camion cu hidrogen în flota sa. Este vorba despre modelul Hyundai XCIENT Fuel Cell livrat sucursalei Altenrhein din Elveția, operațional din 25 ianuarie, despre care compania afirmă că poate economisi aproximativ 80 de tone de emisii de CO2 pe an.

Pandemia de coronavirus a mutat oarecum focusul de la provocarea adusă de schimbările climatice, totuși sectorul logistic își continuă activitatea cu producătorii pentru a găsi modalități alternative de alimentare a vehiculelor. Odată cu sosirea primului nostru camion cu hidrogen, Gebrüder Weiss a demonstrat încă o dată un rol de lider în ceea ce privește soluțiile durabile. Scopul nostru este de a câștiga experiență folosind această tehnologie pentru a ne ajuta să ne pregătim pentru o situație în care tehnologia va fi folosită la scară mai largă“, spune Wolfram Senger-Weiss, CEO Gebrüder Weiss.

Hyundai XCIENT Fuel Cell are o masă totală maximă autorizată de 19 tone, respectiv o masă totală maximă totală combinată de 36 de tone și este conceput pentru a transporta aproximativ 25 de tone de mărfuri cu o autonomie de aproximativ 600 de kilometri.

Camionul este alimentat de un sistem electric cu o capacitate totală de 350 de kW, alimentat cu electricitate produsă prin utilizarea apei care reacționează chimic cu oxigenul și, astfel, tot ce iese prin țeava de eșapament sunt vapori de apă. Rețeaua elvețiană de stații de alimentare cu hidrogen este încă în curs de dezvoltare, dar este suficient de cuprinzătoare pentru a permite utilizarea unor astfel de vehicule în toată estul Elveției. La Gebrüder Weiss, camionul cu hidrogen va servi, cu precădere, un client din sectorul energiei regenerabile.

Acesta nu este primul proiect privind sustenabilitatea mobilă dezvoltat de compania austriacă de logistică.  În Austria, Germania și Serbia, Gebrüder Weiss se folosește deja de mai multe camioane cu gaz, precum și de camioane de distribuție complet electrice în zonele mai mari din Viena și Graz. Compania este și membră a Asociației H2 Mobility Elveția, cea care a proiectat și implementat primul ecosistem din lume pentru utilizarea practică a hidrogenului în alimentarea vehiculelor.

Articole similare

Ad