Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Mercedes-Benz Actros 1848 LS, un performer pe teren dificil

Firma germană de transport Schuon folosește două camioane Mercedes-Benz Actros 1848 LS cu motor de 476 CP și semiremorci basculabile Fliegl Stone Master din oțel, cu capacitate de aproximativ 26 t, pentru a transporta circa 300 t de pământ excavat pe zi, lucrând non-stop și ajungând la circa 400 km/zi fiecare, de la un site uriaș de construcții, pentru un nou spital în Böblingen-Sindelfingen, lângă Stuttgart. Iar la întoarcere se încarcă pietriș și cioburi, necesare pentru a comprima pământul de pe șantier.

Motivele pentru care compania a ales acest model sunt consumul mic de carburant, sarcina utilă mare, manevrabilitatea bună, siguranța și confortul șoferului în timpul mersului, datorate mai ales oglinzilor MirrorCam și sistemelor de asistență de la bord (Active Brake Assist 5, Stability Control Asists, Lane Keeping Assist, Proximity Control Assist, Attention Assist, Traffic Sign Assist și Predictive Powertrain Control), și tracțiunea înaltă pe teren dificil. Ambele camioane sunt dotate cu Hydraulic Auxiliary Drive (HAD), pentru folosire pe șosele unde apare în mod neprevăzut nevoia de tracțiune mai bună, și care îi conferă axei față mai multă putere atunci când axa motoare este în pericol să piardă aderență, având, pe de altă parte, prin comparație cu tracțiunea integrală, avantajul că este cu până la 350 kg mai ușor.

Până acum au fost săpați aproximativ 70.000 m3, adică 70% din întreaga groapă necesară construcției spitalului, iar restul urmează la jumătatea acestui an. Pentru excavare se folosesc echipamente ghidate prin GRP, pentru precizie în execuție, astfel încât să nu fie deranjat mediul înconjurător, dar nici vecinii.

Spitalul are termen de finalizare 2025 și este construit pe un teren de aproape 80 ha, pe locul unui fost aeroport militar și civil, între două orașe importante, Böblingen și Sindelfingen. Bugetul total pentru realizarea acestuia este de circa 573 de milioane de euro, suprafața lui totală urmând să fie de 51.000 m2.

Articole similare

Ad