Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Brexit: Germania se confruntă cu întreruperi semnificative în lanțurile de aprovizionare

În pofida acordului comercial Brexit, industria germană se confruntă cu întreruperi semnificative în transportul de mărfuri către și din Marea Britanie. Asociația BDI atrage atenția asupra consecințelor negative masive ale Brexit asupra lanțurilor de aprovizionare, multe companii fiind deja grav afectate de restricțiile comerciale. “Ne așteptăm ca blocajele să dureze cel puțin până la jumătatea anului, ceea ce se va reflecta în mod dramatic asupra lanțurilor de aprovizionare paneuropene. Pregătirile făcute de guvern la Londra și în multe companii britanice nu au fost suficiente pentru a amortiza birocrația suplimentară și formalitățile inutile din frontieră”, a declarat directorul general al Federației Industriilor Germane (BDI), Joachim Lang.

Deși companiile s-au pregătit bine pentru noile bariere comerciale anul trecut în ciuda pandemiei de coronavirus, întreruperile au lovit multe companii cu o severitate mare, a spus Joachim Lang. „În prezent, comerțul s-a contractat. Însă în momentul în care volumul de tranzacționare va crește, ne vom confrunta cu un test de stres masiv.”

Joachim Lang consideră că revenirea la o cooperare constructivă între UE și Marea Britanie este esențială pentru economie. „Este un moment de cotitură. Părăsirea pieței interne a UE și a Uniunii Vamale de către Marea Britanie implică restricții de amploare în circulația transfrontalieră a mărfurilor și semnificativ mai multe formalități vamale.”

În vederea combaterii pandemiei, Lang a avertizat cu privire la o dispută privind distribuția vaccinurilor anti-coronavirus. „Acest lucru este absolut contraproductiv. Europa se află în aceeași barcă. Scopul principal al politicii trebuie să fie evitarea întârzierilor de livrare în sistemul de sănătate. Blocajele din administrația vamală și logistică nu ar trebui să genereze dificultăți de aprovizionare și implicit de îngrijire a pacienților. Consecințele Brexit-ului pot face dificilă gestionarea pandemiei în întreaga Europă, pe termen scurt.”

Articole similare

Ad