Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Ford investeşte un miliard de dolari în fabrica sa din Africa de Sud

Ford Motor Company a anunţat modernizarea şi creşterea capacităţii de producţie la fabrica sa din Silverton, Africa de Sud, unde se produce noua gamă Ranger. Lucrările vor începe din 2022, iar investiţia este estimată să se ridice la un miliard de dolari.

„Ranger este una dintre gamele cu cel mai mare volum de vânzări din portofoliu. Această investiţie va permite echiparea fabricii cu tehnologie de ultimă oră, robotizată pentru anumite tipuri de operaţiuni, astfel că vom putea oferi clienţilor produse de o calitate ridicată”,  a declarat Dianne Craig, preşedintele Ford International Markets.

În urma investiţiei din Africa de Sud, numărul angajaţilor la fabrica din Silverton va creşte cu 1.200, urmând să ajungă astfel la 5.500. În plus, creşterea producţiei – de la 168.000 la 200.000 de vehicule pe an

– va determina înfiinţarea a 10.000 de locuri de muncă noi în total la furnizorii locali ai Ford. Pe lângă Ford Ranger, la Silverton urmează să fie fabricate şi pick-up-uri Volkswagen, parte din alianţa strategică Ford-VW.

Silverton va fi una dintre primele fabrici Ford din lume care vor atinge statutul „Island Mode”, îşi va asigura singură necesarul de energie (din surse regenerabile) şi va deveni neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2024.

Parte din investiţie, Ford a va construi şi o linie nouă pentru producţia de şasiuri, situată în Zona Specială Tshwane (TASEZ), care concentrează industria automotive din Africa de Sud. Atât fabrica Silverton, cât şi linia de şasiuri din TASEZ vor avea avea conexiune cu Portul Elizabeth, pentru a asigura fluxuri logistice optime.

Articole similare

Ad