Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Ungaria introduce reguli mai stricte privind depăşirea maselor maxim admise pentru vehicule şi combinaţii de vehicule

Ambasada României a fost notificată de către conducerea Poliţiei Rutiere din Ungaria, prin intermediul Biroului Ataşatului de Afaceri Interne, cu privire la intrarea în vigoare – din 1 februarie a.c. – a unor modificări legislative privind transportul rutier de mărfuri, se arată într-o comunicare a Ministerului Transporturilor (MT). Astfel, au fost introduse reguli mai stricte în sensul extinderii politicii de sancţionare asupra unor categorii de autovehicule suplimentare (M1, N1), cuantumul unor amenzi fiind, de asemenea, mărit.

Inspectarea vehiculelor se poate efectua atât de către Poliţia ungară, cât şi de către reprezentanţi ai Autorităţii Rutiere şi vizează în

special: depăşirea masei maxime admise, combinaţii de vehicule care depăşesc masa maximă admisă şi tractarea de vehicule fără a se respecta reglementările tehnice.

Amenzile aplicabile pot atinge 500.000 HUF, iar sancţiunile pot include reţinerea autovehiculelor în cauză până la plata amenzilor sau confiscarea plăcuţelor şi certificatului de înmatriculare.

Modificările legislative (în limba maghiară) pot fi consultate la:

http://njt.hu/cgi_bin/njt_doc.cgi?docid=126204.418299

MT a precizat faptul că problema autovehiculelor sau a combinaţiilor de vehicule din categoria celor care depăşesc masa maximă admisă sau care încalcă reglementările privind tractarea reprezintă un aspect care anterior a fost reflectat de mai multe ori în mass-media (cunoscute sub denumirea de „caravane horror”), fiind vizate inclusiv autovehicule înmatriculate în România. De exemplu, pe portalul maghiar de ştiri Origo.hu a fost publicat, în 13.11.2019, un articol intitulat „Poliţiştii maghiari nu ştiu de glumă, îi educă pe şoferii români de trailere horror”, în care se menţionează că poliţia din Györ-Moson-Sopron a demarat o campanie de prevenire împotriva autovehiculelor sau ansamblurilor de transport marfă care contravin legislaţiei în vigoare, prin plasarea unor afişe bilingve (româno-maghiare) însoţite de explicaţii grafice, pe marginea autostrăzii M1.

Articole similare

Ad