Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Piaţa de asigurări a încheiat 2020 cu o creştere de 5%

Piaţa de asigurări a înregistrat – într-o primă fază – o scădere a încasărilor din prime, în special pe persoane fizice, în perioada martie-mai 2020, pe fondul decretării stării de urgenţă, însă, după aceea, lucrurile şi-au revenit, astfel că anul trecut s-a închis, per ansamblu, cu o creştere de 5%, a declarat Viorel Vasile, Safety Broker, într-un interviu acordat revistei Tranzit.

Pe perioada celor 3 luni de stare de urgenţă s-a înregistrat o suspendare temporară a ratelor, după care activitatea s-a reluat. În special în cazul clienţilor persoane juridice nu s-au înregistrat renunţări la poliţele facultative „non-life”. Oricum, foarte multe dintre maşinile noi cumpărate sunt în sistem leasing, iar aici banca se asigură că se plătesc poliţe casco pe toată durata contractului.

„Chiar dacă iniţial ne-am temut de impactul pandemiei, evoluţia a fost pozitivă şi chiar am remarcat un interes crescut pentru asigurările de sănătate. În acelaşi timp, datorită absorbţiei de fonduri europene, piaţa a fost completată de asigurările de garanţii”.

Una peste alta, piaţa RCA nu a fost afectată de pandemie, iar un aspect pozitiv este faptul că frecvenţa daunelor a scăzut, asta şi în contextul perioadei de „lockdown”. „Sincer, cu toţii estimam o depreciere de 30% şi, în final, am terminat uşor pe plus. Este adevărat însă că dacă nu ar fi fost Covid, piaţa asigurărilor ar fi crescut probabil cu peste 10% în 2020 comparativ cu 2019”.

Foarte important, creşterea cu care s-a încheiat anul nu a fost generată de o majorare de tarife, ci dimpotrivă. Chiar pe RCA este o diminuare de costuri la încasări.

Articole similare

Ad