Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

StaSHH va standardiza modulele cu pile de combustie pe bază de H2 pentru vehiculele grele

Un consorțiu european format din 25 de organizații din sectorul hidrogenului s-a format pentru a defini, dezvolta și testa primul standard european pentru module cu pile de combustie pe bază de hidrogen pentru aplicații grele.

Consorțiul StaSHH (Standard-Sized Heavy-Duty Hydrogen) cuprinde 11 furnizori de pile de combustibil, 9 producători de echipamente originale și 5 institute de cercetare, testare, inginerie și / sau cunoaștere. StaSHH va standardiza dimensiunile fizice, fluxul și interfețele digitale, protocoalele de testare și cerințele de siguranță ale modulelor de celule cu hidrogen care pot fi stivuite și integrate în aplicații grele precum stivuitoare, autobuze, camioane, trenuri, nave și echipamente de construcții.

Consorțiul primește finanțare de 7,5 milioane de euro de la UE, pentru a începe adoptarea pilelor de combustibil în sectorul greu. Bugetul total este de 15,2 milioane de euro.

Modulele vor fi testate de centrele din consorțiu pe baza indicatorilor cheie pentru a evalua performanța și siguranța. Între timp, consorțiul va depune un efort dedicat și devotat pentru a promova standardul în cadrul reglementărilor europene și internaționale corespunzătoare.

Între cele 25 de organizații care fac parte din consorțiul StaSHH menționăm Alstom Transport, Ballard Power Systems Europe, Damen, FCP Fuel Cell Powertrain, Organizația Olandeză pentru Cercetare Științifică Aplicată (TNO), Proton Motor Fuel Cell, Solaris Bus & Coach, Symbio, Toyota Motor Europe, VDL Enabled Transport Solutions BV, Sisteme energetice VDL, Volvo Echipamente de construcții.

Articole similare

Ad