Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Maersk raportează un 2020 profitabil, cu rezultate record în T4 pe Logistică și Terminale

În ciuda volumelor mici în cea mai mare parte a anului 2020, profitabilitatea a crescut în primele nouă luni pentru A.P. Moller – Maersk, care a încheiat anul cu rezultate record în T4 pe zona de Logistică și Terminale, în timp ce serviciul Oceanic a avut un trimestru excepțional, determinat de volumele crescute și de întreruperile temporare actuale ale lanțului de aprovizionare, arată compania într-un comunicat privind rezultatele financiare publicat în 10 februarie.

Maersk și-a majorat câștigul EBITDA (n.r. – profitul înainte de a scădea amortizarea, dobânzile și cheltuielile cu impozitul pe profit) cu 44% la 8,2 miliarde USD, în timp ce veniturile au crescut și ele la 39,7 miliarde USD în 2020, comparativ cu 38,9 miliarde USD în 2019. În timp ce creșterea cererii din a doua jumătate a anului a dus la blocaje în lanțul de aprovizionare, inclusiv în capacitatea disponibilă a navelor și containerelor, acest lucru a generat și rate mai mari pentru integratorul danez care au contribuit cu aproximativ 1,5 miliarde USD la rezultate.

Logistica și Serviciile au crescut la 7 miliarde USD, comparativ cu 6,3 miliarde USD în 2019, iar EBITDA s-a îmbunătățit cu 110%. la 454 milioane USD, susținută de achiziționarea Echipei de Performanță, precum și de performanțe îmbunătățite în transportul intermodal, expediții aeriene, depozitare și distribuție.

În ceea ce privește estimările în viitorul apropiat, privind din prisma perspectivelor actuale, cu un grad ridicat de incertitudine legat de impactul COVID-19 asupra creșterii economice și cererii globale, A.P. Moller – Maersk se așteaptă la încă un an de creștere. „Ne așteptăm ca situația actuală, care este una excepțională, să continue în 2021, cu T1 mai puternic decât T4 din 2020, urmat de o normalizare și să anunțăm o estimare pentru întregul an 2021 a unui EBITDA în intervalul 8,5-10,5 miliarde USD, comparativ cu la 8,3 miliarde USD în 2020“, arată sursa citată. Mai multe informații puteți citi aici.

Articole similare

Ad