Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Peste 400 de transportatori au răspuns la studiul privind întoarcerea camionului, o mare parte din România!

Sondajul comandat de Comisia Europeană privind măsura întoarcerii camionului în țara de origine a fost lansat pe 24 august și finalizat pe 20 septembrie, arată reprezentanții Comisiei Europene la solicitarea Tranzit. În total au fost primite peste 500 de răspunsuri complete din 23 de state membre, inclusiv România. 

Cei mai mulți respondenți provin din Europa de Est, arată informațiile furnizate de Comisia Europeană, un număr mare de operatori de transport rutier fiind din România, însă participanții la sondaj au fost din toate grupurile interesate în privința măsurii impuse de Pachetul Mobilitate 1:

– 21 de la sindicate

– 31 de la șoferi

– 434 de la companii de transport rutier de marfă

– 19 din partea asociațiilor

– 20 din partea autorităților publice

În privința studiului privind restricțiile impuse asupra transportului combinat, studiul a acoperit părțile interesate ale căror activități se concentrează pe operațiuni de transport intermodal (inclusiv transport combinat) în UE. „Consultarea a vizat companiile internaționale importante, organizatorii de transport (n.r. – case de expediții) și terminale și a vizat răspunsuri de la o gamă variată de părți interesate din segmente de piață și zone geografice diferite. Un total de 46 de mari operatori au fost interogați, mai mulți dintre ei având operațiuni în mai multe state membre. La chestionar nu a răspuns niciun operator din țările baltice și din Portugalia“, arată CE pentru Tranzit.

Articole similare

Ad