Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

DHL: Un palet cu doze de vaccin COVID-19 generează nevoia de alți 25-30 de paleți

Un palet de doze de vaccin anti-Covid 19 generează la rândul său nevoia de echipamente medicale în totalitate de alți 25-30 de paleți, deci vorbim de o cantitate uriașă care trebuie gestionată de supply chain-ul global. Din cele două Americi și până în Africa, din Asia și până în Europa, discuțiile din cadrul summit-ului virtual „Makers & Movers – Cold Chain 2021“ au vizat transferul și rețeaua de parteneriate necesare pentru livrarea vaccinurilor, coordonarea lanțului de aprovizionare de la cerere până la livrare și trasabilitatea în timp real, alături de impactul asupra pacienților.

Păstrarea și monitorizarea lanțului de temperatură, depozitarea adecvată, găsirea celor mai bune rute și formalitățile procedurale, fie că vorbim de vamă sau de relațiile cu statele partenere unde este livrat – toată această parte din supply chain-ul vaccinului anti-Covid este extrem de provocatoare. Prezent în cadrul summit-ului virtual „Makers & Movers – Cold Chain 2021“, organizat de Alcott Global, la începutul lunii februarie, Larry St. Onge, președintele diviziei de Life Sciences & Healthcare a DHL, consideră că pentru a putea face față acestor provocări logistice este important să ne uităm înapoi și să înțelegem câteva dintre problemele semnificative cu care s-a confruntat sectorul în zona de supply chain atunci când s-a instalat pandemia la nivel global: dificultatea achiziționării echipamentelor medicale și sanitare, prăbușirea industriei aeriene, blocajele apărute la granițe și reducerea accesului la serviciile medicale. „Deci pentru a distribui la nivel global trebuie să creezi contextul. Vorbim de distribuția a 10 miliarde de doze de vaccin, care reprezintă circa 250% din ceea ce populația globală consumă anual, circa 3-4 miliarde de doze de diferite vaccinuri“.

Logistica vaccinului nu înseamnă doar mutarea produsului medical propriu-zis, ci și materiale adiționale, care generează volume suplimentare. Larry St. Onge a explicat faptul că un palet cu doze de vaccin creează nevoia de 25-30 de paleți de materiale suplimentare, mănuși de cauciuc, halate, măști, seringi, ace speciale etc. În plus, contează și accesul la ambalaje corespunzătoare, agenți de răcire – așa cum este gheața carbonică, trasabilitate, securitate și managementul pacienților – cine și cum primește dozele. DHL consideră că vorbim de trei modele logistice în acest context: distribuție directă, atunci când dozele ajung direct la centrele de testare sau de vaccinare, distribuție cross-dock, atunci când vaccinul ajunge vrac într-o locație, pentru ca mai apoi să fie distribuit, și distribuție clasică, cu depozitare, soluție pe care o vom vedea pe măsură ce va crește cantitatea de doze disponibile în piață.

Articole similare

Ad