Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Coadă la o stație de testare Covid din Furth im Wald, la frontiera germano-cehă

Germania şi-a închis granițele cu Republica Cehă și regiunea Tirolului austriac. Horst Seehofer, ministrul de interne german, a declarat că Tirolul și regiunile cehe care se învecinează cu Germania au fost introduse pe lista teritoriilor extrem de afectate de mutații virale Covid-19.

Călătorii care vin din aceste zone trebuie să prezinte dovada unui test de coronavirus negativ pentru a intra în Germania. Nu este clar cât timp vor dura controalele la frontieră. Staţia de testare Covid din Furth im Wald este luată cu asalt de cei care doresc să intre în Germania şi au fost luaţi pe nepregătite, neavând testele efectuate.

Ministrul de interne german a precizat că toate regiunile din Bavaria cu rate ridicate de infecție cu coronavirus, cu excepția uneia, sunt situate la granița germano-cehă. El a lăudat măsurile luate de Republica Cehă pentru a limita răspândirea variantelor de virus și a criticat autoritățile din Tirol, deoarece pare că nu iau în serios problema.

Lista restricționată a Germaniei include deja țări precum Marea Britanie, Africa de Sud, Brazilia și Portugalia.

Guvernul ceh a anunțat încă din 11 februarie că izolează trei regiuni, inclusiv două care se învecinează cu Germania, din cauza incidenței mari a variantei britanice a coronavirusului.

Locuitorii nu au voie să părăsească aceste zone și nimeni nu poate intra în afară de anumite excepții.

Articole similare

Ad