Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Cei care merg in Anglia trebuie sa se autoizoleze si sa faca doua teste PCR. Șoferii de camioane sunt exceptați.

MAE informeaza ca autoritatile Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord au revizuit conditiile de intrare pe teritoriul Angliei, astfel incat, incepand cu 15 februarie 2021, toate persoanele supuse masurii de autoizolare sunt obligate sa efectueze, suplimentar, in intervalul de 10 zile, doua teste moleculare pentru depistarea infectiei cu virusul SARS-CoV-2.
Primul test trebuie efectuat in a doua zi de la sosire, iar cel de-al doilea va fi efectuat in a opta zi de la sosire. Costurile aferente testarii sunt suportate de catre persoanele in cauza, iar programarea pentru testare trebuie efectuata inaintea calatoriei. Detalii cu privire la procedura testarii suplimentare sunt disponibile la How to quarantine when you arrive in England – GOV.UK (www.gov.uk). In situatia in care unul dintre cele doua teste este pozitiv, perioada de autoizolare se prelungeste cu inca 10 zile de la momentul testarii. Restricțiile nu se aplică însă și șoferilor de camioane și de autocare. Informații suplimentare privind toate categoriile de persoane exceptate pot fi consultate la https://www.gov.uk/government/publications/coronavirus-covid-19-travellers-exempt-from-uk-border-rules/coronavirus-covid-19-travellers-exempt-from-uk-border-rules.

MAE reaminteste ca celalalte măsuri provind condițiile de intrare în Anglia rămân în vigoare. Astfel, toate persoanele care sosesc in Anglia sunt obligate:
* sa completeze inainte de/la sosire Formularul de localizare (Passenger Locator Form), disponibil la https://www.gov.uk/provide-journey-contact-details-before-travel-uk;
* sa prezinte un test cu rezultat negativ pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2, efectuat intr-un laborator autorizat, cu maximum 72 de ore inainte de inceperea calatoriei. Detalii despre tipul si caracteristicile testului sunt disponibile la https://www.gov.uk/guidance/coronavirus-covid-19-testing-for-people-travelling-to-england;
* sa se autoizoleze pentru o perioada de 10 zile la adresa declarata inainte de/la sosire in Formularul de localizare (Passenger Locator Form).

Articole similare

Ad