Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

ITM: Amenzi de 252.000 de lei pentru firme de construcții din Bucuresti

In data de 10.02.2021, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) București a intreprins o acţiune de control in domeniul constructiilor, pentru identificarea si combaterea muncii nedeclarate, verificarea modului de respectare a dispozitiilor legale in domeniul securitatii si sanatatii in munca și a modului de respectare a prevederilor Legii nr. 55/2020 pentru limitarea raspandirii infectiei cu SARS –CoV-2.

Acțiunea, condusa de Inspector sef Constantin Bujor și Inspector general de stat, Dantes Bratu, s-a desfasurat pe raza municipiului Bucuresti, respectiv pe străzile Verzisori, Avalansei si Constantin Mile, fiind sprijinită și de patru echipaje de politie din cadrul DGPMB.

În timpul actiunii au fost efectuate 10 controale de specialitate in domeniul relatiilor de munca si in domeniul SSM. Din totalul de 69 de persoane identificate pe baza fisei prevazuta de HG nr. 488/2017, 58 de persoane aveau incheiate contracte individuale de munca in forma scrisa, în vreme ce 11 persoane desfasurau activitati fara a avea incheiate in forma scrisa contracte individuale de munca. În consecință, au fost dispuse 3 sistari de activitate in domeniul SSM și au fost aplicate 6 sanctiuni contraventionale, valoarea amenzilor totalizând 252.000 de lei.

Articole similare

Ad