Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Livrarea finală și electrificarea oferă oportunități companiilor de inchiriere a scuterelor din India

Piața națională de inchiriere a scuterelor din India a traversat mai multe perioade de suisuri si coborasuri in ultima perioada, astfel ca Vogo și eBikeGo, doi furnizori de mobilitate pe două roți din India, au făcut eforturi sa strângă fonduri pentru a-și extinde operațiunile.

În acest context, investițiile indică faptul că investitorii sunt optimiști cu privire la viitorul modelelor de afaceri pentru închirierea scuterelor în India. Vogo, compania de sharing a scuterelor și de închirieri scurte, susținută de Ola, a strâns 11,5 milioane de dolari americani, în timp ce eBikeGo, o platformă de partajare a scuterelor pentru mobilitatea personală și servicii de livrare finală, a strâns 1,5 milioane de dolari americani. Atât Vogo, cât și eBikeGo intenționează să utilizeze fondurile pentru extinderea regională și creșterea vehiculelor electrice.

După ce am asistat la un succes de scurtă durată, unele dintre platformele bazate pe aplicații nu au reușit să găsească volumul necesar de clienti din India, afectând utilizarea și rentabilitatea flotei lor. Mai mult, pandemia COVID-19 a schimbat preferința consumatorilor față de mobilitatea personală, iar proeminența aranjamentelor de a munci de la domiciliu în marile orașe păstrează în continuare utilizarea flotei scăzută.

COVID-19 a consolidat cultura online în rândul consumatorilor indieni. Creșterea rezultată a cererii de servicii de livrare finală și cererea de logistică în creștere oferă oportunități jucătorilor de bike-sharing de a interveni. Firmele de închiriere de motociclete și biciclete trebuie să își alinieze flota cu companiile de livrare și persoanele fizice pentru o utilizare maximă.

În scenariul prezent, creșterea prețurilor de combustibil va obliga companiile de car-sharing să își revizuiască portofoliul de active și ia în considerare creșterea ponderii vehiculelor electrice. Scooterele și motocicletele electrice au un preț ușor mai mic față de produsele cu motoare cu ardere internă, ce presupun taxe reduse și oferă un cost de proprietate mai scăzut. Mai departe, producția în creștere a autovehiculelor electrice pe 2 roți din țară oferă oportunități pentru companiile auto și de inchiriere de scootere de a intra în parteneriate de leasing de active, care vor fi câștigătoare pentru ambele părți. Electrificarea poate ajuta companiile de inchirieri să își facă activele comerciale ușoare.

Articole similare

Ad