Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Noul ministru italian al transporturilor îi cere Adinei Vălean reintroducerea culoarelor verzi

La numai câteva ore de la preluarea mandatului Ministerului Transporturilor din Italia, ministrul Enrico Giovannini a abordat problema filtrului din Austria pentru șoferii de vehicule comerciale, rezultat dintr-o dispoziție germană. În situația în care numai cei care au un rezultat negativ la Covid-19 pot trece prin Austria, ministrul italian i-a scris Comisarului European pentru Transporturi, Adina Vălean.

Enrico Giovannini a profitat de ocazia de a răspunde scrisorii de felicitare trimisă de Comisar, pentru a solicita intervenția Comisiei „pentru a repune cât mai curând în aplicare deplină principiile coridoarelor verzi din cadrul UE pentru a depăși problema noilor controale introduse la unele frontiere care cauzează, în special de-a lungul Coridorului Brenner, neplăceri grave și daune transportatorilor rutieri și economiei italiene”.

Ministrul italian a reafirmat necesitatea de a sprijini recuperarea sistemului economic european și de a asigura funcționarea corectă a pieței unice și protejarea lanțurilor de aprovizionare. Ministerul a anunțat că în următoarele câteva zile ministrul îl va contacta pe Comisarul Vălean pentru „un schimb de opinii cu privire la această problemă și la alte aspecte ale Agendei Europene”.

Articole similare

Ad