Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Asociațiile germane cer introducerea și respectarea „culoarelor verzi“ pentru transport

Asociația Federală de Transport și Logistică (BGL) și Asociația Federală de Expediții și Logistică (DSLV) i-au solicitat guvernului german să rezolve haosul de la intrarea în Germania dinspre Republica Cehă și Austria. Acest lucru reiese din scrisorile celor două asociații trimise cancelarului, independente una de cealaltă. Cele două afirmă că cerințele impuse lucrătorilor din transporturi, care au fost înăsprite începând cu 14 februarie 2021, duc la congestii în frontieră și la întreruperea lanțurilor de aprovizionare. Șoferii de camioane, în special, suferă din cauza condițiilor dificile de muncă.

Prin urmare, asociațiile susțin că Germania trebuie să introducă și să respecte „culoarele verzi“ pentru libera circulație a mărfurilor. Conform DSLV, trebuie create condiții juridice uniforme, iar testele pentru lucrătorii din sectorul transporturilor să fie recunoscute ca o condiție prealabilă pentru accesul uniform la nivel european.

Din punct de vedere al DSLV, șoferii de camioane cu greu intră în contact cu alte persoane în timpul călătoriilor transfrontaliere. Încărcarea și descărcarea unităților de transport ar fi, de asemenea, fără contact. Incidența în rândul șoferilor profesioniști este, prin urmare, extrem de scăzută din cauza situației specifice a muncii. Însă testarea actuală din frontiere forțează șoferii să iasă din cabina camioanelor și să intre în mulțimi mai mari de oameni.

Articole similare

Ad