Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

DHL Freight testează un Volvo FH complet electric cu greutate totală de până la 60 t

DHL Freight, unul dintre furnizorii de marfă rutieră de top din Europa, și Volvo Trucks s-au asociat pentru a accelera introducerea camioanelor electrice de mare tonaj care vor fi utilizate pentru transportul regional în Europa. Efortul combinat marchează un alt pas important către soluții de transport neutre din punct de vedere climatic.

Până în prezent, utilizarea principală a camioanelor electrice a fost pe distanțe mai mici în orașe și zone urbane. Acum DHL Freight și Volvo Trucks au inițiat un proiect axat pe transporturi de mare tonaj pe distanțe mai mari. Cooperarea include teste exclusive, la nivel mondial, ale unui camion Volvo FH complet electric cu greutăți combinate de până la 60 de tone. Începând din martie, camionul va opera între două terminale logistice DHL Freight din Suedia, la o distanță de aproximativ 150 km. În timpul procesului, Volvo și DHL vor câștiga experiență și informații importante cu privire la configurarea și funcționarea unei infrastructuri de încărcare adecvate. Informațiile colectate vor ajuta la optimizarea echilibrului corect între distanța operată, sarcina utilă și punctele de încărcare în operațiunile zilnice de transport rutier de marfă.

DHL lucrează activ, împreună cu Volvo Trucks, la reducerea amprentei lor ecologice, sutenabilitatea fiind o parte integrantă a strategiei companiei. Volvo Trucks conduce schimbarea necesară către transporturile fără combustibili fosili, făcând tranziția către electrificare cât mai simplă și eficientă posibil. Acest lucru se realizează luând în considerare fiecare aspect al ecosistemului pentru electrificare, inclusiv încărcarea, planificarea rutei, vehiculele, service-ul și alt tip de suport.

DHL Freight conduce în mod activ diverse proiecte de sustenabilitate și tehnologie fără combustibili fosili și a introdus un program de expediții axat pe climă în Suedia. Clienții care utilizează programul plătesc o suprataxă fixă pentru fiecare colet sau palet expediat, iar veniturile generate din suprataxe sunt investite integral în tehnologii curate în cadrul rețelei suedeze.

Astăzi, camioanele Volvo FL Electric și Volvo FE Electric pentru distribuția în oraș se produc în serie. Lanțul de aprovizionare DHL a pus recent în funcțiune un nou Volvo FL Electric în Londra, introducând astfel primul camion Volvo complet electric, special conceput, pentru distribuția în orașele din Marea Britanie.

La sfârșitul anului trecut, Volvo Trucks America de Nord a început vânzările camionului electric VNR, iar anul acesta va marca începutul vânzărilor în Europa a gamei de produse electrice grele.

Articole similare

Ad