Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

CTP e emis a treia emisiune de obligațiuni verzi. Valoarea se ridică la 500 de milioane de euro

CTP B.V. a emis pe 18 februarie 2021 cea de-a treia tranșă de obligațiuni verzi în valoare de 500 milioane EUR. Investiția totală de obligațiuni verzi, după emisiunea inițială din septembrie 2020, se ridică la 1,55 miliarde EUR.

CTP continuă să obțină o tracțiune puternică pe piețele europene de obligațiuni după debutul din septembrie 2020. Pe 18 februarie 2021, grupul a emis cea de-a treia tranșă de obligațiuni verzi, în valoare nominală de 500 milioane EUR și o rată a cuponului de 0,75%, cu data de scadență de șase ani. Ca și în cazul primelor două emisiuni, această a treia obligațiune a fost, de asemenea, încheiată în cadrul Green Bond Framework, și face parte din strategia CTP de a emite doar obligațiuni verzi, ca urmare a angajamentului pe termen lung al companiei în domeniul sustenabilității. A treia emisiune de obligațiuni verzi crește suma totală pe care CTP a obtinut-o prin emisiuni de obligațiuni la 1,55 miliarde EUR în ultimele cinci luni, având maturitățile în 2023, 2025 și, respectiv, 2027.

Obligațiunile CTP B.V. sunt evaluate la ratingul Baa3 (Stabil) și BBB- (Stabil) de către agențiile de rating Moody’s și S&P. Noua emisiune de obligațiuni a generat un interes puternic din partea investitorilor și a atras solicitări de la peste 150 de conturi instituționale, fiind suprascrisă de trei ori, depășind astfel valoarea de 1,7 miliarde EUR. Subscrierile au fost efectuate în principal de către administratori de active și asiguratori europeni care au achiziționat 80% din emisiunea de obligațiuni verzi, în timp ce băncile, dar și alți investitori luând fiecare câte 10%. Cei mai mulți investitori au o preferință puternică pentru obligațiunile verzi.

Articole similare

Ad