Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Utilizarea aplicațiilor Mercedes-Benz simplu și gratuit pentru a testa virtual eSprinter, eVito și EQV

Multe întrebări sunt adesea ridicate în timpul tranziției la sistemele de propulsie electrică, astfel încât Mercedes-Benz pune acum la dispoziția clienților o serie de aplicații gratuite pentru a-i ajuta în luarea deciziilor. Folosind date specifice companiei, aplicațiile EQ Ready, eCharging Planner și eCost Calculator vor furniza informații precise despre eficiența economică și performanțele eSprinter, eVito, eVito Tourer (consum electric combinat: 26,2 kWh/100 km; emisii de CO2 combinate: 0 g/km) și EQV (consum electric combinat: 26,4-26,3 kWh/100 km; emisii combinate de CO2: 0 g/km).

Aplicația EQ Ready va demonstra dacă un van electric este fezabil pentru o anumită aplicație. Pentru aceasta, aplicația înregistrează călătoriile reale ale utilizatorului la cerere, încorporând numeroși parametri, cum ar fi viteza și accelerația, opririle și pauzele mai lungi. Chiar și sarcina utilă poate fi introdusă în sistem. Aceștia sunt apoi încorporați în analiză, la fel ca profilul de înălțime și datele de locație. Rezultatul final este o evaluare detaliată și un prognostic pentru starea de încărcare a bateriei.

Călătoriile lungi pot fi planificate fără stres înainte de plecare: pur și simplu se introduc adresele de plecare și destinație înainte de a porni la drum, iar aplicația va calcula consumul de energie preconizat, luând în considerare limitele de viteză, datele istorice ale traficului, pantele și rampele. În plus, aplicația EQ Ready prezintă pe hartă o prezentare generală a stațiilor de încărcare din vecinătatea vehiculului. Dacă este necesar, aplicația filtrează rezultatele prin stații de încărcare cu diferite ieșiri de încărcare sau tipuri de mufe. Căutarea următoarei stații de încărcare este la fel de convenabilă.

În majoritatea cazurilor, o stație de încărcare la sediul companiei este cel mai bun concept pentru vehiculele cu baterii. Planificatorul e-Charging Mercedes-Benz va furniza toate informațiile necesare.

Modulul „Energie” determină costurile energetice anuale ale vehiculului pe baza timpilor de funcționare, a prețurilor electricității și a altor câțiva factori și apoi le compară cu cele ale vehiculului respectiv cu motor cu ardere internă. Este chiar posibilă calcularea costurilor flotelor mixte cuprinzând vehiculele eSprinter, eVito, eVito Tourer și EQV și se primește o imagine de ansamblu a cantității de emisii de CO2 care poate fi economisită când se trece la electromobilitate. Modulul „Încărcare” oferă informații despre wallbox-ul corect pentru încărcare, în timp ce „Instalare” permite estimarea cheltuielilor implicate în instalarea acestuia. Modulul „Rezultat” oferă un rezumat transparent al tuturor datelor, inclusiv costurile de funcționare așteptate și pragul de rentabilitate comparativ cu un vehicul cu motor cu ardere internă.

Calculatorul eCost poate clarifica ce autovehicul este mai ieftin, autoutilitara cu baterie electrică sau vehiculul cu motor cu ardere internă. În doar câțiva pași, compară costurile anuale de funcționare ale unui vehicul utilizat în prezent cu cele ale unei autoutilitare Mercedes-Benz cu acționare electrică. Ține cont de toate costurile relevante, de la ratele de leasing și performanța de conducere la prețurile electricității/combustibilului, precum și la întreținere, asigurare și impozitare. Calculul include subvenții oferite de stat pentru sistemele de acționare electrică care afectează rata de leasing și 4 ani de service și întreținere fără costuri de către Mercedes-Benz.

În prezent, transportul local fără emisii poate fi realizat doar cu sisteme de acționare electrice. Încă de la început, Mercedes-Benz își asistă clienții cu un întreg ecosistem de servicii care include consultări competente înainte de cumpărarea, instalarea infrastructurii de încărcare, întreținere gratuită în primii 4 ani, soluții de conectivitate și asistență pentru a profita de finanțarea de stat.

Articole similare

Ad