Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Voith, VEDS, Wrightbus, sistem de acționare electrică, autobuze electrice, double-decker

Producătorul nord-irlandez de autobuze Wrightbus a ales Voith ca partener exclusiv pentru furnizarea sistemului de acționare electrică pentru a doua generație a autobuzelor sale cu baterie-electrică (BEV) și cu pile de combustie (FCEV) pentru Europa. În viitor, compania va echipa toate aceste vehicule cu sistemul de acționare electric Voith (VEDS) standard. Începând din august 2021, Wrightbus va livra primul dintre autobuzele cu două etaje 80 StreetDeck BEV cu VEDS către Translink, cel mai mare operator de autobuze din Irlanda de Nord, care intenționează să opereze noile autobuze cu două etaje în rețelele de transport public din Belfast și Derry.

Înainte de a încheia contractul, producătorul de autobuze din Ballymena a analizat toate sistemele de acționare electrică disponibile în Europa. Acesta a concluzionat că VEDS oferea cea mai bună eficiență operațională. „Factorul limitativ pentru vehiculele alimentate cu baterii este autonomia, ceea ce înseamnă că randamentul transmisiei este considerentul crucial în funcționarea zilnică. Acest lucru se aplică și mai mult autobuzelor double-decker care au un spațiu limitat și o capacitate de greutate limitată pentru bateriile suplimentare”, explică Brian Maybin, șef de tehnologie avansată la Wrightbus.

În VEDS, motorul principal și invertorul formează un pachet special coordonat care asigură o disponibilitate ridicată a puterii și o autonomie maximă chiar și în cazul unor modele de conducere dificile. Sistemul se bazează pe un motor puternic cu magneți permanenți, răcit cu apă, cu un invertor de înaltă eficiență. Nu este nevoie de o transmisie separată, care are un efect pozitiv asupra consumului de energie, autonomiei și emisiilor de zgomot. În același timp, acest principiu permite un design compact. Acest lucru nu numai că facilitează instalarea pe punțile duble Wrightbus, dar, atunci când este utilizat în autobuze continue fără bariere, cu podea joasă, face din VEDS și sistemul de acționare perfect pentru tranziția către o mobilitate sustenabilă. Sistemul modular este disponibil în diferite clase de putere și, prin urmare, este potrivit pentru toate categoriile de vehicule. Cu o putere maximă de 340 kW, este unul dintre cele mai puternice sisteme de tracțiune pentru autobuze de pe piață.

Datorită abordării sistemului integrat, toate componentele VEDS sunt perfect coordonate între ele, de la hardware cum ar fi motorul electric, invertorul de tracțiune și distribuitorul de înaltă tensiune până la sistemele de control al acționării și de gestionare a energiei. Acest lucru facilitează integrarea în vehicul și asigură un nivel ridicat de fiabilitate. De asemenea, înseamnă că VEDS poate fi utilizat flexibil pe diverse platforme. Sistemul acceptă sisteme de baterii de la o gamă largă de producători și este, de asemenea, activat pentru utilizarea în vehiculele electrice cu pile de combustie.

Articole similare

Ad