Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Noul camion electric Volvo testat la temperaturi de -38° C

Volvo testează unul dintre noile sale camioane electrice la cercul polar pentru a vedea cum pot face față bateriile sale expunerii regulate la temperaturi de până la -40° C. Volvo Trucks efectuează testele în nordul Suediei, în parteneriat cu Vattenfall, ABB, Wist Buss & Last și Kaunis Iron. Kaunis Iron speră că acest camion le va permite să renunțe la motorină și să treacă la o formă de transport fără combustibili fosili.

Cathrine Sundqvist, o șoferiță implicați în teste, este originară din Stockholm. Cu toate acestea, se bucură de timp testând noul vehicul electric Volvo în peisajul accidentat și rece din nord: ”Este interesant să contribui la testarea acestei tehnologii pe termen lung pentru a vedea cum poate fi dezvoltată pentru a face față greutății suplimentare. Am fost implicată anterior în conducerea autobuzelor electrice în teste similare. Dezvoltarea tehnologiei progresează foarte repede. Autocamionul este atât de silențios fără zgomotul motorului, probabil că la asta reacționează majoritatea oamenilor. O experimentați în cabină, care este atât de liniștită și plăcută, dar observați și când un autovehicul trece pe lângă voi în trafic. Este destul de ciudat.”

Un lucru pe care echipajul a trebuit să îl rezolve deja a fost să ofere o izolare mai bună a grătarului pe partea din față a vehiculului. Folosind o spumă specială, au reușit să reducă fluxul de aer rece în cabină. Și a fost foarte bine, mai ales că temperaturile au fost de până la -38° C în timpul testelor.

Articole similare

Ad