Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Marea Britanie introduce combustibilul E10 la nivel național în septembrie

Benzina E10, cu 10% etanol, va fi introdusă în benzinăriile din Marea Britanie în septembrie 2021. Folosirea sa pe drumurile britanice ar putea reduce emisiile de CO2 din transport cu 750.000 de tone pe an – echivalentul scoaterii a 350.000 de mașini de pe șosea sau a tuturor mașinile din North Yorkshire. De asemenea, va spori oportunitățile de locuri de muncă în nord-est, asigurând până la 100 de locuri de muncă odată cu redeschiderea fabricii AB Sugar’s Vivergo și creșterea producției la fabricile de biocombustibili existente. Acest lucru va sprijini bioeconomia Regatului Unit, asigurându-se că materialele necesare pentru E10 sunt produse și rafinate la nivel local.

„Deși tot mai mulți șoferi conduc vehicule electrice, există pași ce pot fi făcuți pentru a reduce emisiile milioanelor de vehicule aflate deja pe șosele. E10 îi va ajuta pe șoferii din toată țara să reducă impactul fiecărei călătorii asupra mediului“, afirmă secretarul pentru transporturi, Grant Shapps.

Cele două mixuri de benzină disponibile în prezent pe scară largă în Marea Britanie conțin maximum 5% etanol (E5). Un număr mic de vehicule mai vechi, inclusiv mașini clasice și unele de la începutul anilor 2000, vor continua să aibă nevoie de combustibil E5, motiv pentru care aprovizionarea cu benzină E5 va fi menținută în categoria „Super”.

Articole similare

Ad