Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Italia și Austria „țin pasul“ cu Germania în demersul de testare a șoferilor

Pentru a facilita transportul pe rutele Inntal și Brenner, Germania a introdus de la 1 martie un punct de tastare gratuită a șoferilor profesioniști care merg spre Italia, la Inntaler Autohof Raubling, autostrada Inntal A 93, ieșirea 57, Reischenhart. În stația operată de furnizorul Centogene în numele guvernului Bavariei Superioare, pot fi efectuate teste PCR și teste rapide, iar fluxul așteptat aici este de 200 – 400 de teste pe zi. Punctul este disponibil și navetiștilor și altor cetățeni.

De asemenea, Austria își controlează granițele externe și granițele interne cu landul Tirol, pentru trecere fiind necesar rezultatul unui test negativ la Covid-19, nu mai vechi de 48 de ore. Potrivit operatorului autostrăzii A22 Brenner, utilizatorii de autostrăzi din Italia care nu dețin documentele necesare pentru a intra în Austria sunt filtrați la Verona Nord. Aceleași verificări se efectuează la intrările de pe autostradă la nord de Verona, toate cu scopul de a preveni congestia enormă la frontiere.

În Austria, șoferii pot fi testați în parcarea autostrăzii Münster-Nord (direcția Innsbruck), iar de la 1 martie există și o stație de testare la parcarea „Nößlach” de pe autostrada Brenner, în ambele direcții. Potrivit presei austriece, trei stații de testare (Münster, Angath, Nößlach) sunt disponibile în special pentru șoferii de camioane pe secțiunea austriacă a coridorului Brenner.

La rândul ei, Italia verifică acum șoferii din transportul de marfă pentru Covid-19 la intrare. Astfel, șoferii care au fost în Austria mai mult de douăsprezece ore în ultimele 14 zile trebuie să prezinte un test negativ. Dacă nu îl au, aceștia se pot testa în stațiile situate în direcția Germaniei, în parcarea Sadobre din Sterzing și la centrul de transport de marfă din Trento. Aceste teste rapide sunt doar pentru șoferii de camioane care doresc să traverseze frontiera în Austria, iar un test poate costa între 25 și 75 de euro.

Articole similare

Ad