Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Comandă importantă pentru DAF din partea armatei belgiene

Producătorul olandez și Forțele Armate Belgiene au semnat un contract ce prevede livrarea, din 2022 până în 2025, a 879 de camioane militare CF cu tracțiune integrală și servisarea lor. Dintre acestea, 636 sunt cu două axe, 4×4, pentru transport de mărfuri generale, și 243 au patru axe, 8×8, pentru aplicații diverse: basculante, containere și macarale.

Pentru fabricarea camioanelor militare DAF lucrează cu producătorul ceh TATRA Trucks și propune astfel un concept unic de șasiu, cu suspensie independentă și tren de rulare foarte modern și bine protejat, pentru abilități excepționale off-road și un confort sporit pentru șofer chiar și pe teren extrem de dificil. Camioanele au motor PACCAR MX-11 (cele 4×4) și MX-13 (8×8) cu puteri de la 410 la 460 CP.

DAF a ales HIAB ca furnizor pentru toate sistemele hooklift și pentru macaralele din echiparea acestor camioane și VS-Mont pentru basculante, iar caroseriile vor fi produse de Porgest. În plus, 352 de vehicule militare CF vor veni cu cabină balistică de ultimă generație oferită de TATRA Defense Systems.

Producția de cabine se va face la fabrica DAF din Westerlo (Belgia), motoarele vin de la fabrica din Eindhoven, iar șasiurile de la TATRA, din Cehia.

Camioanele vor beneficia de service complet în rețeaua DAF din Belgia, ce include 27 de centre, sau din întreaga lume, cu peste 1.100 de ateliere.

Președintele DAF Trucks, Harry Wolters, se arată cu atât mai mândru de această comandă cu cât, datorită fabricii ultramoderne de cabine și de axe din Westerlo, Belgia este privită ca o adevărată casă.

Articole similare

Ad