Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

ONE Apus și Maersk Eindhoven și-ar putea relua activitatea în această lună

ONE Apus, nava de 14.000 TEU, care în noiembrie anul trecut a suferit ceea ce experții numesc cea mai mare catastrofă din istoria containerelor, atunci când peste 1.800 de containere au căzut peste bord și alte câteva mii au fost impactate, ar putea să își reia călătoria către Coasta de Vest a SUA la mijlocul acestei luni.

Un total de 859 de containere au fost deja descărcate de pe navă începând cu data de 17 februarie, potrivit datelor publicate de ONE. Operațiunea de descărcare, inspecție și încărcare a containerelor deteriorate a fost complicată de poziția precară a unora atunci când nava a ajuns în Japonia. Compania spune că lucrările continuă într-un ritm constant, iar imaginile recente din portul Kobe par să arate că o mare parte a punții a fost curățată, rămânând doar o mică secțiune de containere prăbușite.

Ținând cont de ritmul actual de lucru, nava și-ar putea relua călătoria în jurul datei de 15 martie. ONE Apus transporta marfă de la Yantian, China, către la Long Beach, California, când pe 30 noiembrie a întâmpina vreme grea. La acea dată, nava se afla la aproximativ 1.600 de mile marine de Hawaii. ONE a raportat mai târziu că 1.816 containere au fost pierdute peste bord, cea mai mare pierdere de pe o navă care la rândul său nu s-a scufundat. ONE Apus are o capacitate totală de încărcare de 14.052 TEU.

Între timp, de-a lungul coastei japoneze, la Yokohama, Maersk Line spune că operațiunile portuare au început și pe Maersk Eindhoven, navă care a pierdut în februarie aproximativ 260 de containere în drum de la Xiamen la Los Angeles, după o defecțiune a motorului pe o vreme dificilă.

Articole similare

Ad