Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Amazon Air își consolidează flota aeriană și este tot mai aproape de a deveni operator 3PL

Având în vedere că mai multe avioane cargo urmează să intre în flota dedicată, Amazon va accelera transportul aerian de marfă la aproximativ 160 de zboruri pe zi până la sfârșitul primăverii, aproape dublu față de cât luna mai 2020.

Extinderea poziționează Amazon Air mai aproape de ținta sa de livrare „next day“ în America de Nord și de zona de dezvoltare către servicii de 3PL. Acestea sunt concluziile celui mai recent studiu al Amazon Air realizat de Institutul Chaddick pentru Dezvoltare Metropolitană de la Universitatea DePaul, condus de Joseph Schwieterman, directorul institutului. Studiul arată că numărul zborurilor de marfă Amazon a crescut cu 15% în perioada august 2020-februarie 2021, până la o medie de 140 pe zi – 80 de zboruri au operat cu aeronava Boeing 767 și restul cu modelul 737F. Echipa de cercetători de la Chaddick se așteaptă ca numărul acestora să crească la aproximativ 160 de zboruri până în iunie, menționând că Amazon are înregistrate cel puțin 10 avioane care nu zboară în acest moment. Șapte sau opt dintre aeronave ar trebui să fie în funcțiune până în iunie, estimează ei.

În prezent, Amazon are operabile 70 de avioane cargo, iar cifra va urca peste 80 anul viitor, estimează echipa de la Chaddick. În completarea capacității sale închiriate, a achiziționat 11 aeronave Boeing 767 de la Delta și WestJet, care urmează să fie transformate pentru a putea acomoda toate mărfurile și să intre în serviciu anul acesta și anul viitor.

Articole similare

Ad