Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Olanda a activat Registrul European al Companiilor de Transport

Registrul European al Companiilor de Transport (ERRU) este activ în Olanda de la 1 martie 2021, deși în prima lună de implementare companiile pot contesta sancțiunile. Comisia Europeană decisese să activeze acest sistem în întreaga Uniune până în 2013, dar termenul a fost amânat ulterior până în 2021. Deci, până la sfârșitul acestui an, toate țările UE vor trebui să-l pună în practică.

Sistemul prevede că pentru unele încălcări grave ale regulilor privind transportul rutier se acordă puncte de penalizare companiei, iar atunci când se depășește un anumit prag (care depinde de flota companiei), autoritățile îi pot suspenda activitatea sau chiar să-i retragă autorizația.

Infracțiunile care au determinat penalizarea prin puncte sunt enumerate în Regulamentul UE 2016/403. Între acestea, menționăm: nerespectarea timpilor de conducere și odihnă, încălcări ale timpului de lucru al șoferilor, manipularea tahografului, supraîncărcarea, nerespectarea limitelor de viteză sau a regulilor privind transportul mărfurilor periculoase.

Acumularea de puncte se anulează la fiecare doi ani.

Articole similare

Ad