Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

TVA pentru transportul internațional este de 0% în Ungaria

CNR (Comitetul Național Rutier din Franța) și cabinetul Visemont au realizat în 2019/2020 un studiu referitor la activitatea și costurile flotei maghiare de camioane de 40 t folosite la transport internațional din Ungaria, pentru a actualiza informațiile din monografia similară din 2013.

Aici se amintește faptul că de la 1 ianuarie 2017 Ungaria a scăzut impozitul pe profit al firmelor la 9% indiferent de valoarea cifrei de afaceri, astfel că acum are cel mai mic impozit din UE, iar dividendele nu sunt taxate. În plus, de la jumătatea lui 2019 multinaționalele beneficiază de o taxă specială de 7,5%, ceea ce face din Ungaria, conform unui document al Parlamentului European, un fel de paradis fiscal la fel ca Belgia, Cipru, Irlanda, Malta, Luxemburg și Țările de Jos.

Pe de altă parte, TVA este cea mai mare din UE, de 27%, după ultima creștere, din 2012. Pentru unele produse alimentare și culturale se aplică TVA de 18%, pentru produse alimentare de bază, produse farmaceutice, echipamente medicale, cărți, ziare, locuințe sociale, catering, internet, industrie hotelieră și servicii de închiriere sezonieră se aplică 5%, iar pentru transport internațional TVA este de 0%.

Articole similare

Ad