Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

VGP achizitioneaza teren in Bucuresti pentru dezvoltarea unui nou parc logistic

VGP, dezvoltator paneuropean de spatii de înaltă calitate pentru logistica si uz semi-industrial, anunță achiziția unui nou teren într-o locație excelentă lângă București și începutul dezvoltării noului său parc. VGP Park București (Nord) se va dezvolta pe un teren de cca. 250.000 m2 și va avea o suprafață potențială totală de închiriere de aproximativ 120.000 m2 împărțită în 4 clădiri. Parcul oferă flexibilitate viitorilor chiriași în ceea ce privește design-ul și opțiunile de customizare.

Poziționat exact la intersecția autostrăzii A3 cu șoseaua de centură a Bucureștiului, cu acces direct la ambele, parcul este situat ideal pentru a asigura accesul facil catre centrul orașului, precum și conexiunea perfectă pentru distribuție în jurul Bucureștiului și spre nord via autostrada A3 catre Ploiesti & Brasov. Localizarea parcului, pe lângă beneficiul dat de disponibilitatea forței de muncă din această parte a Bucureștiului, îl face ideal pentru companiile active în logistică, comerțul electronic și comerțul cu amănuntul, fiind totodata o locatie ideala cu acces fluid spre centrul orașului pentru distribuția finala (“last mile delivery”).

Construcția primei clădiri cu o suprafață de 28.000 m2 este planificată să fie lansată în iunie 2021, iar livrarea catre primii chiriasi este programata pentru decembrie 2021.

Din punct de vedere economic Bucureștiul este al patrulea oraș ca mărime din UE, cu o populație de aproximativ 2,3 milioane de locuitori în zona metropolitan, fiind totodata cel mai prosper oraș din România, cu o serie de facilități mari pentru expozitii si conferinte, institute de învățământ superior, institutii culturale, galerii comerciale mari si vibrante și zone de recreere.

Bucureștiul detine de asemenea aproape jumătate din stocul românesc de spații logistice moderne clasa A, estimat la aproximativ 5 milioane de m2 la sfârșitul anului 2020, fiind astfel piața principala pentru segmentul imobiliar logistic & semi-industrial.

Adrian Crizbasianu, Country Manager VGP România, a declarat: „Suntem foarte încântați că am achiziționat acest teren situat într-o pozitie strategica langa capitalei Romaniei si astfel VGP isi face intrarea pe piața din București. Shimbările tehnologice și dezvoltarea accelerata a comerțului electronic continuă să fie un factor important de crestere a cererii de spatii logistice de înaltă calitate, VGP inregistrand o cerere consistenta in crestere de la potențialii chiriași. Cu acest nou parc, putem oferi spații durabile de înaltă calitate într-o locație de top din București. ”

VGP România, filială a grupului VGP cu o prezență îndelungată în România din 2007, deține în prezent parcuri logistice si semi-industriale active în Timișoara și Sibiu, precum și parcuri în construcție la Brașov și Arad. Grupul are un total de 77 de parcuri situate în douăsprezece țări europene și se află intr-o expansiune accelerata pe toate piețele sale.

VGP se angajează să implementeze în continuare in cladirile sale elemente constructive durabile, complexe si cu larga aplicabilitate, ca parte a strategiei sale de sustenabilitate pentru a atinge o amprenta neutral de CO2 până în 2025. Raportul de responsabilitate corporativă al VGP 2020 (Link) subliniază progresul și angajamentul companiei de a consolida eforturile de durabilitate în activitatea sa de zi cu zi. Un pas important pe calea neutralității carbonului sunt eforturile accelerate de certificare BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method), cu un angajament de a ajunge certificarea 100% a clădirilor noi cel puțin certificatul durabil „Foarte bun”. Totodata , se continua extinderea considerabila a capacității de producere a energiei verzi prin divizia ‘VGP Renewable Energy ‘ la 42,5 MWp, cu încă 53,3 MWp în implementare. Fundația VGP, fondată în 2019, a identificat 16 proiecte inițiale care au primit finantare deja.

VGP Park București va îndeplini, de asemenea, standardele pentru construcții durabile. Toate cladirile vor fi supuse procesului de certificare BREEAM Very Good care evaluează soluțiile ecologice implementate, cum ar fi pregătirea acoperișurilor pentru panourile solare.

Articole similare

Ad