Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Renault Trucks produce primul camion electric pentru livrări pe șantiere

După ce a lansat o gamă extinsă de camioane electrice pentru distribuție, Renault Trucks a produs și primul său vehicul electric pentru aprovizionarea șantierelor, iar Noblet Group, o companie care se ocupă de închirierea de echipamente și camioane pentru construcții, cu tot cu operatori/șoferi, și care își propune să facă pași clari în direcția sustenabilității și a unui transport cu zero emisii, va primi primul D Wide Z.E., de 26 t, 6×2, cu axă spate directoare și cu basculantă și macara, echipat cu pachet de patru baterii de 66 kWh care se pot încărca în mai puțin de 10 ore la o priză de 22 kW și în mai puțin de două ore prin încărcare rapidă, la 150 kW, în condițiile în care o oră de încărcare parțială, de exemplu, oferă o autonomie suplimentară de 15-20 km.

Datorită faptului că emisiile sonore sunt reduse, iar cele de gaz sunt zero, noul camion este ideal pentru livrări de materiale pe șantiere aflate în zone urbane și peri-urbane. Pe șantiere, macaralele și basculantele, care au nevoie de motor, vor funcționa acum fără emisii de CO2 sau de zgomot, iar confortul muncitorilor și calitatea vieții persoanelor care locuiesc în apropiere vor fi îmbunătățite semnificativ. În plus, folosirea de camioane electrice pe șantiere elimină una dintre problemele din timpul folosirii off-road – aceea că se face praf – fără să fie nevoie de instalarea unui sistem vertical de evacuare.

Noblet Group este interesată de camioanele electrice deoarece unii clienți de-ai săi, din anumite zone ale Parisului, pentru anumite șantiere, sunt dispuși să plătească mai mult pentru un echipament care nu are emisii de CO2 și este silențios. În plus, în Franța firmele care folosesc astfel de mașini beneficiază de deprecierea suplimentară, care reprezintă puțin peste 10% din prețul de achiziție.

Noul camion va fi folosit în Paris, într-o zonă unde există în apropiere câteva stații de încărcare pentru vehicule comerciale.

Articole similare

Ad