Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Asociațiile de profil critică politica feroviară din Europa

În Anul European al Căilor Ferate, asociațiile din industrie solicită un cadru mai atractiv pentru transportul feroviar în Europa. Nu există „niciun calendar real în ceea ce privește politica feroviară și de transport” la nivel european, se plânge directorul general al Alianței Pro-Rail din Germania, Dirk Flege. El a cerut responsabililor cu politici din Europa și Germania să acorde prioritate traficului feroviar internațional cu trenuri expres și nocturne în acest an și să extindă rețeaua feroviară, toate în conformitate și cu obiectivele climatice. „Europa nu a crescut împreună pe șine”, a spus Dirk Flege.

De asemenea, este necesar să se reducă dezechilibrele care sunt în detrimentul căii ferate, consideră Dirk Flege. Dacă, de exemplu, există o taxă europeană pentru traficul feroviar, atunci trebuie să existe și o taxă pentru camioane și autobuze pe distanțe lungi, a cerut alianța.

Ca alternativă cu emisii mai mici la traficul auto și aerian, transportul feroviar este un element important pentru protejarea climei în Europa. Cu așa-numitul „Acord verde“, Comisia UE a decis să reproiecteze fundamental domenii importante ale economiei – inclusiv transporturile – în următorii 30 de ani, pentru a evita/reduce toate gazele cu efect de seră până în 2050.

Articole similare

Ad