Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Terminalul din Ploiești, pe lista investițiilor Bertschi din 2021

Președintele Grupului Bertschi, Hans-Jörg Bertschi, este încrezător în legătură cu 2021, deoarece ultimul trimestru din 2020 a fost foarte bun, iar Asia, și în special China, a depășit în mare parte pandemia și manifestă potențial deosebit de creștere a activității economice și a cererii. În plus, țările industrializate ale lumii ar trebui să își revină și ele din a doua parte a anului ca urmare a începerii vaccinării.

De aceea compania va investi foarte mult și în 2021, începând de la construcția unui hub logistic pentru produse chimice lichide în Zhangjiagang (în zona Shanghai) – cea mai mare investiție din istoria Bertschi într-un singur obiectiv. Aici, pe un teren de 67.000 m2, vor fi ridicate trei depozite pentru diferite clase de mărfuri periculoase, cu o capacitate totală de 25.000 de paleți, și în plus va fi construit un spațiu pentru mărfuri periculoase containerizate cu capacitate de circa 1.000 de containere, pentru lichide vrac, toate cu sisteme moderne, automate, de umplere, de încălzire și de manevrare.

Și în Europa investițiile vor fi importante. Compania operează propriul său terminal în Rotterdam, unde transferă mărfuri de pe șosea pe calea ferată și are și o zonă pentru depozitarea containerelor cu mărfuri periculoase. Iar această capacitate va crește la peste dublu în 2021, pentru un total de 2.000 de locații de depozitare. În plus, Brexit impune creșterea cererii de depozitare în Marea Britanie, unde Bertschi are la Middlesbrough un depozit central pentru materiale plastice de import, vrac și ambalate, de peste ocean, și aici capacitatea se va extinde pe o proprietate vecină.

Compania își propune să transfere tot mai multe încărcări de pe șosea pe calea ferată pe piața în creștere din sud-estul Europei și pentru asta va extinde capacitatea terminalului feroviar de la Ploiești, achiziționat în 2019.

În plus, vor continua achizițiile de containere, pentru a face față creșterii cererii.

Articole similare

Ad