Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

MAN vinde fabrica din Plauen

Managementul MAN Truck & Bus a ajuns la un acord preliminar cu producătorul de vehicule speciale BINZ Ambulance-und Umwelttechnik GmbH pentru vânzarea fabricii MAN din Plauen (Germania), după ce în septembrie 2020 producătorul de camioane a anunțat că ia în considerare, ca parte a strategiei sale pe termen lung, opțiunea de a închide acest centru, unde s-a ocupat de transformarea autobuzelor și vanurilor – operațiuni pe care de acum înainte le va face în locațiile unde se produc vehiculele de bază.

BINZ are sediul în Ilmenau (estul Germaniei) și și-a dorit să cumpere fabrica MAN datorită atât apropierii geografice, cât și expertizei angajaților de acolo în ceea ce privește modificarea vehiculelor. În afară de teren, clădiri și echipamente de producție, noul proprietar va prelua și toți angajații MAN de aici.

Andreas Tostmann, președintele Bordului Executiv MAN Truck & Bus SE, se declară mulțumit de acest acord, încheiat cu o companie care se bucură de încredere, de faptul că lucrătorilor din Plauen li se garantează locul de muncă, dar și de continuarea tradiției în producția de vehicule la această locație. Iar CEO-ul BINZ, Cathrin Wilhelm, a confirmat că locurile de muncă vor fi păstrate pe termen lung. Compania pe care o conduce a avut o creștere medie a vânzărilor de 25%/an în ultimii ani și chiar avea nevoie de lucrători în plus, care să o sprijine în proiectele sale de viitor.

Tranzacția va fi finalizată până la 1 aprilie 2021.

Articole similare

Ad