Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Volvo Trucks FH, FH16, FM și FMX vor ajunge în curând la primii clienți

Noua generație de camioane Volvo Trucks FH, FH16, FM și FMX, lansată la începutul lui 2020, a intrat în producția de serie la fabricile din Göteborg (Suedia – în această locație neutră din punct de vedere al emisiilor de CO2 producția de serie începe deja în martie), Gent (Belgia) și Kaluga (Rusia), ceea ce îl face pe președintele Grupului, Roger Alm, să se declare foarte încântat de faptul că aceste modele, dezvoltate pentru creșterea confortului șoferului, a siguranței și a productivității, vor ajunge în curând la clienți.

Cele patru vehicule sunt disponibile cu diverse cabine ergonomice, pot fi optimizate pentru o plajă largă de aplicații, au emisii reduse de zgomot și sunt ușor de manevrat.

FM și FMX au o cabină complet nou, cu stâlpi A ridicați, care oferă spațiu suplimentar și înălțime utilă mai mare, dar și vizibilitate optimizată (ca de altfel toate cele patru modele) prin adăugarea camerei pentru colțul pasagerului, ce permite o imagine mai completă, afișată pe ecranul șoferului.

Printre modificările aduse de FH și FH16 se numără noua interfață pentru conducătorul auto și luminile ajustabile opționale, care sporesc și ele siguranța în trafic. Iar FH și FM pot fi configurate astfel încât să aducă economii semnificative de carburant și reduceri de emisii de CO2, cum ar fi prin echiparea cu tehnologia I-Save.

Toate cele patru modele au fost concepute astfel încât să fie produse, din 2022, și cu tren de rulare electric, subliniind astfel preocuparea Volvo Trucks pentru mediul înconjurător și permițându-le clienților o tranziție lină spre camioane fără combustibili fosili, câtă vreme ei pot dispune în continuare de aceleași vehicule pe care le cunosc deja.

Producătorul suedez a primit în 2020 comenzi pentru mai mult de 12.000 de unități din noua generație, pentru care evenimentele de lansare și vânzările vor continua în 2021 pe piețele din afara Europei.

Articole similare

Ad