Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Deutsche Bahn și SNCF propun introducerea unor noi taxe pentru camioane

Șefii departamentelor de marfă din Deutsche Bahn (DB) și SNCF (Compania Feroviară Națională Franceză), Sigrid Nikutta și Frédéric Delorme, propun introducerea unei taxe ecologice pentru traficul cu camioane pe distanțe lungi și a unei etichete ecologice pentru transportul ecologic. „Ca cei mai mari operatori de rețele feroviare din Europa, avem o responsabilitate specială. Reducerea emisiilor de CO2 poate fi realizată numai dacă o mare parte a traficului de mărfuri este transferată pe calea ferată”, a declarat Frédéric Delorme, CEO Rail Logistics Europe.

Mai presus de toate, Sigrid Nikutta și Frédéric Delorme vor să promoveze utilizarea vagoanelor unice. Șeful DB Cargo a descris traficul cu vagoane unice drept „coloana vertebrală a economiei”. Transportul unei tone de mărfuri pe șine este de șase ori mai puțin dăunător climatului decât traficul rutier.

În prezent, doar 18% din mărfurile din Germania sunt transportate pe calea ferată, iar guvernul federal dorește să crească această proporție la 25% până în 2030. În Franța, doar 9% din mărfuri sunt transportate pe calea ferată, iar scopul este dublarea cifrei în termen de zece ani.

Cu o etichetă ecologică pentru transportul feroviar, consumatorii ar putea vedea dintr-o privire cât de ecologic sunt transportate mărfurile.

Articole similare

Ad