Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Transmisia Volvo Trucks I-Shift a este încă o inovație revoluționară după 20 de ani

Inovația transmisiei manuale inteligente automatizate (AMT) Volvo Trucks continuă să fie o etapă importantă în industrie, datorită impactului său pozitiv asupra consumului de combustibil, performanței vehiculului, siguranței și confortului șoferului. Până la sfârșitul anului 2020, peste 1 milion de camioane Volvo din întreaga lume au fost vândute cu I-Shift. Și în timp ce sărbătorim 20 de ani de la lansare, această tehnologie avansată a sistemului de propulsie este încă dezvoltată pentru avantaje viitoare.

Când I-Shift a fost lansată pentru prima dată în 2001, Volvo Trucks și-a confirmat încrederea într-un sistem de transmisie pe ambreiaj ca fiind cel mai eficient design pentru schimbarea automată a vitezelor. De atunci, peste 1 milion de camioane au fost vândute la nivel global cu tehnologia I-Shift. Astăzi, toate camioanele Volvo FH, FH16, FM și FMX sunt echipate standard cu I-Shift. Fiind un sistem automatizat, I-Shift contribuie la un consum mai redus de combustibil și, prin urmare, la un impact mai redus asupra mediului, precum și la îmbunătățirea siguranței și a avantajelor de conducere în ceea ce privește zgomotul redus, vibrațiile și efortul fizic asupra șoferului.

„Astăzi vindem I-Shift în toată lumea. În America de Nord, am trecut de la numere dintr-o singură cifră în 2007 la o penetrare de peste 90% din toate camioanele Volvo de acolo, echipate cu I-Shift. Această dezvoltare impresionantă reflectă în mod clar atât eficiența sporită, cât și atractivitatea conducătorului auto”, spune Pär Bergstrand, manager de transporturi de mare tonaj la Volvo Trucks.

Dezvoltat de Volvo, I-Shift este complet sincronizat cu restul camionului, deoarece transmisia folosește informații disponibile atât de la motor, cât și de la vehicul pentru a lucra împreună în cel mai optim mod pentru diferite aplicații și combinații de camioane.

„Această sincronizare diferențiază I-Shift și îl face atât de versatil. I-Shift este rezultatul pozitiv al multor ani de muncă depusă de inginerii noștri calificați, feedback-ul clienților în testele în condiții pentru procesul de dezvoltare și accesul Volvo Trucks la progresele tehnologice din întregul grup Volvo”, explică Pär Bergstrand.

Succesul I-Shift constă în capacitatea sa de a lucra cu întregul sistem de propulsie, deoarece acest sistem de transmisie este adaptat componentelor motorului și vehiculului încă din faza de dezvoltare. Cu îmbunătățiri continue de-a lungul anilor, I-Shift a reușit să răspundă cerințelor unei game largi de aplicații de transport, nu numai pentru performanțe și eficiență ridicate, ci și pentru o manevrabilitate și confort optim. De-a lungul anilor, Volvo Trucks a continuat să fie pionier în numeroase noi funcții inteligente pe care atât șoferii, cât și transportatorii au ajuns să le aprecieze.

„I-Shift va continua să fie îmbunătățit pentru camioanele diesel și va juca, de asemenea, un rol important în călătoria noastră de electromobilitate. Ca o tehnologie avansată de automatizare, I-Shift oferă abilități unice de a contribui la soluțiile de transport Volvo pe deplin autonome ale viitorului”, conchide Pär Bergstrand.

Articole similare

Ad