Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Marea Britanie amână controalele produselor animale și vegetale

Pentru a da timp industriei să se conformeze, autoritățile britanice au anunțat o etapizare a introducerii controalelor și procedurilor vamale privind produsele animale și vegetale, hotărând să amâne anumite termene, arată TLN.

Preînregistrările și certificatele de sănătate pentru importul de produse/subproduse de origine animală sau de produse alimentare de origine non-animală cu risc ridicat nu vor fi necesare până la 1 octombrie 2021 (data stabilită anterior era 1 aprilie 2021).

Declarațiile vamale pentru importul în Marea Britanie vor fi în continuare necesare, dar opțiunea de a depune o declarație întârziată, inclusiv de a depune declarațiile suplimentare până la 6 luni după importul mărfurilor, va fi prelungită până la 1 ianuarie 2022.

Declarațiile de siguranță și securitate (ENS) pentru import nu vor fi necesare până la 1 ianuarie 2022.

Controalele fizice pentru produsele de origine animală, anumite subproduse de origine animală și alimentele cu risc ridicat de origine non-animală nu vor fi necesare până la 1 ianuarie 2022. De atunci, aceste controale vor avea loc la un punct de control din frontieră, mai degrabă decât la destinație.

Propunerile preliminare obligatorii și verificările documentației, inclusiv certificatele fitosanitare, vor fi necesare pentru plantele și produsele vegetale cu risc scăzut de la 1 ianuarie 2022.

Din martie 2022, controalele asupra animalelor vii, plantelor și produselor vegetale cu risc redus vor avea loc în punctele de frontieră.

Articole similare

Ad