Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Vehicule Mercedes-Benz pentru distribuția vaccinurilor Covid-19 în Brandenburg

Unitax folosește 6 camioane Atego de 15 t și șase vanuri Sprinter cu dube frigorifice pentru a face distribuție regională de vaccinuri Covid-19 în Brandenburg. Compania este specializată în logistică de produse farmaceutice și are 30 de ani de experiență în menținerea unor standarde înalte de transport folosind o flotă modernă, ce constă doar din autovehicule Mercedes-Benz, echipate toate cu dubă frigorifică certificată conform cerințelor GDP, etanșă, cu podea din aluminiu, ușor de curățat, și cu sistem de urmărire a locației și a temperaturii.

Vehiculele au echipament de măsurare calibrat periodic, pentru a le oferi în timp real șoferilor și dispecerilor date și alerte în caz de creștere bruscă a temperaturii din spațiul de marfă, situație în care cursa trebuie încheiată, deoarece marfa este mult prea sensibilă. De aceea nu numai echipamentele sunt moderne și în stare perfectă de funcționare, dar și personalul este bine instruit pentru a le folosi. Directorul general Unitax declară că, tocmai din aceste motive, nu lucrează decât cu furnizori de produse și servicii care „îl impresionează“ și de aceea are un parteneriat atât de strâns cu Mercedes-Benz. În ultimul timp compania a înlocuit șase Atego de 15 t cu unele noi și în curând vor urma alte șase, plus 15 Actros, care vor fi schimbate cu modelul din generația actuală, cu MirrorCam și Safety Package complet.

Din centrul logistic Unitax din Schönefeld (lângă Berlin), dedicat livrării vaccinurilor, acestea sunt distribuite la circa 50 de spitale și case de bătrâni, precum și la 11 centre de vaccinare, cea mai lungă rută parcursă având 150 km.

Vaccinurile în sine nu ocupă mult loc, deci în Atego mai este spațiu suficient pentru seringi, dezinfectanți și alte materiale de care este nevoie când se administrează vaccinul. În plus, camionul se folosește și pentru echipele mobile de vaccinare.

Deși are experiență atât de vastă în logistica de medicamente, comanda pentru transport de vaccin Covid-19 este diferită prin faptul că situația curentă se schimbă de la o săptămână la alta, deci procesele trebuie adaptate periodic, pentru a urma cerințele Ministerului Federal German al Sănătății. Iar dacă pe viitor, în afară de case de bătrâni, spitale și centre de vaccinare, vaccinurile vor trebui administrare descentralizat, compania este sigură că se va adapta pentru a face față oricărei provocări, având punctualitatea în fruntea listei de cerințe.

Articole similare

Ad